Tudomány-Tech

A Facebook törölte a diáktüntetések szervezőinek eseményét

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 7:10

A tüntetés szervezői arra gyanakodnak, hogy a kormánypárti influenszerek trollok hadát küldték rájuk, akik vélhetően bepanaszolhatták az eseményt a Metánál. 

Gyűlöletbeszédre hivatkozva a Facebook anyavállalata (Meta) az Egységes Diákfront (EDF) május 19-i, 16:30-ra meghirdetett eseményét a közösségi oldalról – írja a Telex a szervezet szerda késő este kiadott közleménye alapján.

Egyelőre nem világos, mi áll a háttérben. A diákszervezet később azt írta, hogy a törlésről ők sem kaptak semmilyen tájékoztatást a Metától. Csütörtök reggel is a következő üzenet fogadja azokat, akik meg akarják tekinteni az eseményt: Ez a tartalom jelenleg nem érhető el. Ez általában olyankor fordul elő, amikor a tulajdonosa csak kisebb csoportnyi emberrel osztotta meg, megváltoztatta a láthatóságát, vagy törölték.”

Mint írják, az EDF eseményére már több mint 16 ezer visszajelzés érkezett, ezért sem érhető, miért pont most törölték. A tüntetés szervezői előálltak egy lehetséges magyarázattal:

a Megafon és a kormány annyira fél tőlünk, hogy az eseményünkre ráküldték a trollhadseregüket.

Hozzátették, szerintük lehetett érezni, hogy „a kormányt mennyire nem érdekli a jövő generációja”, de azt nem gondolták volna, „hogy odáig jutnak majd, hogy egy eseményt megpróbáljanak eltüntetni”. Most úgy döntöttek, az eseményt így is megtartják, a demonstráció helyszínét május 11-én délután fogják közölni.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#egységes diákfront#tüntetés#facebook#esemény#törlés#meta#megafon

Címlapról ajánljuk