Tudomány-Tech

Egy influencer elkészítette saját maga mesterséges intelligencia változatát, hogy a követői randizhassanak vele

rtl.hurtl.hu

2023. május 11. 17:50

A nő szerint a „mesterséges ő” csak a tudatának a kiterjesztése.

CarynAI, egy hangalapú chatbot, amelyet arra képeztek ki, hogy egy egy adott személyt utánozzon. Ne csak úgy írjon mint az „eredetije” akiről mintázták, hanem úgy is beszéljen. A szolgáltatás ára mindössze egy dollár, írja a Futurism.

A CarynAI a 23 éves influencer, Caryn Marjorie „digitális kiterjesztése”, aki a Forever Voices mesterséges intelligenciával (AI) foglalkozó cég és az OpenAI által fejlesztett ChatGPT-4 segítségével piacra dobta saját magát, mint mesterséges intelligenciát.

Akinek szüksége van valakire, aki hogy ott legyen mellette, megnyugtassa és szerető hátteret biztosítson számára, annak mindig ott lesz a CarynAI.

– mondta Marjorie.

Marjorie-nak nagyjából 1,8 millió követője van csak a Snapchaten, de az Instagramon és a TikTok-on is aktív, itt több százezer feliratkozója van.

Marjorie új vállalkozása sok tekintetben a 2013-as Her című filmre emlékeztet, amelyben egy férfi intim kapcsolatot alakít ki egy mesterséges intelligenciával.

Jelenlegi állapotában a CarynAI-nak már több mint 1000 fizető ügyfele van. Egy héten belül az alkalmazással több mint 71 610 dollárt keresett az influencer, az előfizetők 99 százaléka férfi.Marjorie azt mondta, hogy a számításaik szerint az alkalmazás akár 5 millió dollárt is hozhat neki, de attól nem tart, hogy egyszer majd átveszi a helyét.

A CarynAI soha nem fog helyettesíteni, az alkalmazás egyszerűen csak a tudatom kiterjesztése.

– mondta az influencer.

Nyitókép: Caryn Marjorie / TikTok

#Tudomány-Tech#mesterséges intelligencia#influencer#ai#chatbot

Címlapról ajánljuk