Tudomány-Tech

Még a parkolási bírság ellen is jó a mesterséges intelligencia

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 15:59

A ChatGPT olyan fellebbezést írt a megbüntetett diáklánynak, hogy elengedték a bírságot. 

Számos dologra lehet használni a ChatGPT mesterségesintelligencia-alapú chatbotját, ami szinte minden kérdésre tudja a választ, verseket és programkódókat ír meg a felhasználók helyett, valamint időről időre orvosi szakvizsgákat is letesz. 

Egy brit diáklány azonban egészen új szintre emelte a forradalmi technológia felhasználását: megúszott vele egy parkolási bírságot.

A 22 éves Millie Houlton arra használta az oldalt, hogy fellebbezzen egy 60 fontos (kb. 26 ezer forintnyi) parkolási bírság miatt. Arra kérte a chatbotot, hogy írjon egy professzionális lehelet az illetékeseknek, és a válasz olyan jól sikerült, hogy végül igazat adtak neki – számolt be a az esetről a Metro.co.uk

Az egyetemista lány hozzátette, saját maga nem tudta volna olyan udvariasan megfogalmazni mondandóját, mint a mesterséges intelligencia. Millie elsősorban a munkája során alkalmazta eddig a ChatGPT-t, de rájött arra, hogy az élet sok más területén lehet hasznos – például megúszni egy 60 fontos bírságot.

Nem ez az első eset, hogy valaki a ChatGPT-t használta ilyen célra: a múlt hónapban egy sofőr az oldal segítségével elérte, hogy a reptéri parkolási bírságát 100 fontról 15 fontra csökkentsék.

Nyitókép: Pexels.com

 

#Tudomány-Tech#chatGPT#parkolás#bírság#fellebbezés#mesterséges intelligencia#chatbot

Címlapról ajánljuk