Tudomány-Tech

Az Európai Bizottság betiltotta a TikTokot a személyzet eszközein

rtl.hurtl.hu

2023. február 23. 11:30

Korábban már az Egyesült Államok is hasonló lépésre szánta el magát.

Az Európai Bizottság kitiltja a TikTok alkalmazást a személyzeti munkaeszközökről, írja a DW. Az Európai Bizottság informatikai szolgálata adatvédelmi aggályokra hivatkozva arra kérte az uniós vezetőség valamennyi alkalmazottját, hogy távolítsák el a kínai tulajdonban lévő TikTok alkalmazást vállalati eszközeikről, valamint a vállalati alkalmazásokat használó személyes eszközeikről.

Thierry Breton, a belső piacokért felelős biztos azt mondta az újságíróknak, hogy a TikTok vezérigazgatójával, Shou Zi Chew-vel beszélt a videómegosztó alkalmazással kapcsolatos adatvédelmi aggályokról.

Breton elmondta, hogy rendkívül elhivatottak, hogy megvédjék a szenzitív adatokat és a kollégáikat, ezért hozták meg a döntést.

A tisztviselők csütörtök reggel kapták meg a törlésre felszólító e-mailt. A levélben arra kérték a munkatársakat, hogy ezt a lehető leghamarabb, de legkésőbb március 15-ig tegyék meg. Azok számára, akik nem tesznek eleget a megadott határidőig, a vállalati alkalmazások, például a Bizottság céges levelezése és a Skype Vállalati verziója, nem lesznek elérhetők.

Nyitókép: cottonbro studio / Pexels

#Tudomány-Tech#európai bizottság#tiktok#tiltás#céges telefon

Címlapról ajánljuk