Tudomány-Tech

Bill Gates: nem vagyok robot

rtl.hurtl.hu

2023. február 3. 10:27

A világ egyik leggazdagabb embere egy interjúban beszélt a mesterséges intelligenciáról, a koronavírus elleni oltásokról és arról, hogy szeretné még, hogy rátaláljon a szerelem.

Bill Gates a világ egyik leggazdagabb embere interjút adott a BBC-nek, amelyben elmondta, hogy inkább fektetné a vagyonát vakcinákba, minthogy a Marsra jutást támogassa, szerinte ugyanis utóbbi nem túl jó felhasználása a pénznek.

Meglehetősen drága dolog eljutni a Marsra. Ha kanyaró elleni oltásokat vesz az ember, akkor azzal életeket is lehet menteni

– mondta Gates, aki szerint egy emberi élet ezer dollárból megmenthető.

A Microsoft társalapítója a jövőre nézve elmondja, hogy a mesterséges intelligencia drámaian át fogja alakítani az emberiséget. Gates szerint a mesterséges intelligencia az egészségügyi és a tudományos területeket fogja forradalmasítani. A jótékonykodó milliárdos arról is beszélt, hogy meglepte az, hogy összeesküvés-elméletek szereplőjévé vált a koronavírus-járvány idején.

Sokan azt állították, hogy Bill Gates rengeteget keresett a covidon, sőt egyes csoportok egyenesen az gondoltották, hogy ő indította útjára a vírust.

Gates elismerte, hogy valóban tevékeny volt a járvány alatt, de ő oltóanyagokkal, vakcinákkal foglalkozott, hogy megmentse az embereket a betegségtől. Bill Gates, aki sokáig a világ leggazdagabb embere volt, több tízmilliárd dollárt költött eddig jótékony célokra.

Jelenleg az foglalkoztatja, hogyan lehetne mérsékelni az éghajlatváltozást, de foglalkozik az éhezés és a gyermekbénulás felszámolásával is.

A BBC újságírója megkérdezte a milliárdost, hogy a 2021-es válása után szeretné-e, hogy újra rátaláljon a szerelem, Gates erre azt válaszolta, hogy

Persze, nem vagyok robot.

Nyitókép: Leon Neal / WPA Pool / Getty Images

#Tudomány-Tech#bill gates#robot#mars#vakcina

Címlapról ajánljuk