Tízezrével hívják vissza a hibás Suzukikat Magyarországon isGond van egy alkatrésszel, szervízben kell kicserélni.
Tudomány-Tech

Tízezrével hívják vissza a hibás Suzukikat Magyarországon is

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 7:39

Gond van egy alkatrésszel, szervízben kell kicserélni.

Közelmúltban megejtett műszaki ellenőrzések során fény derült arra, hogy egyes Suzuki személyautók esetében a fékrásegítő működéséhez szükséges vákuumot előállító szivattyú visszacsapó szelepe megdagadhat a motorolaj egyes összetevőinek hatására – írta a hvg.hu az autógyártó cég tájékoztatása alapján.

A leírás szerint a megdagadt szelep ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé. A fékrendszer ebben az esetben is működőképes marad, azonban a vezetőnek nagyobb pedálerőt kell kifejtenie a fék működtetéséhez.

A Suzuki Motor Corporation úgy döntött, hogy ennek kapcsán visszahívási kampányt indít, melynek során kicseréli a vákuumszivattyú visszacsapó szelepét az érintett import modellek és egyes korábban gyártott Vitara és SX4 S-Cross modellek esetében.

A Magyar Suzuki itthon díjmentesen cseréli a visszahívási kampányban érintett 66 ezer vásárlónak a szükséges alkatrészeket. Azoknál az évjáratoknál, amelyeknél már nincs érvényes garancia, a cég méltányossági eljárást alkalmazva szintén díjmentesen végzi el a cserét.

A 2015 és 2022 között készült autók javítása mintegy 1-1,5 órányi időt vesz igénybe. Az Esztergomban gyártott Vitarán és az SX4 S-Crosson kívül az import Swift, Swift Sport és Baleno modellek is érintettek.

Nyitókép: Kiszállításra váró autók az esztergomi Suzuki-gyár készgépkocsi tárolójában 2022. október 19-én. – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Tudomány-Tech#suzuki#visszahívás

Címlapról ajánljuk