Tudomány-Tech

Videó: robbanóanyagot és kábítószert találtak Dömsödön

rtl.hurtl.hu

2022. október 30. 10:24

A ház tulajdonosát letartóztatták.

Kábítószert, robbanóanyagokat és robbanószereket találtak egy dömsödi portán tartott helyszíni szemlén a rendőrök, a tulajdonost letartóztatták – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Az udvaron és a pincében kannabisznövények sorakoztak az érés és feldolgozás különböző fázisaiban: 17 tő ültetve, 4 tő virágzó állapotban, 13 tő levéltelenítve. A hűtőben 32 gramm speedet találtak a rendőrök – olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrök a házkutatást egy időre felfüggesztették, mert az udvar különböző pontjain robbanóanyagokat, robbanószereket találtak.

Már órák óta tartott a szemle, amikor a lőszereket és a gránátokat felfedezték, ezért a Készenléti Rendőrség tűzszerészeit riasztották 98, többségében gyalogsági lőszert és gránátot vittek biztonságos megsemmisítő helyre.

Robbanóanyagot és kábítószert találtak egy dömsödi házkutatás során
Fotó: police.hu

A ház tulajdonosa beismerő vallomást tett. A speedet állítása szerint magának vásárolta, mivel munkájából hazatérve éjszakába nyúlóan kellett az ültetvényén dolgoznia, és ez nagyon lefárasztotta. A magról termesztett növények egy részét már leszüretelte, a közeljövőben akarta piacra dobni.

A férfi fémdetektorral járta a vidéket és az előzetesen, térkép alapján jelölt frontvonalak környékét, az itt-ott talált, főként második világháborús lőszereket, gránátokat hazavitte.

A Ráckevei Rendőrkapitányság az azóta letartóztatott B. Tibor ellen kábítószer birtoklása, robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Nyitókép: police.hu

#Tudomány-Tech#dömsöd#házkutatás#robbanóanyag#kábítószer#rendőrség

Címlapról ajánljuk