Tudomány-Tech

A pornó ellen tiltakozott az aktivista, aztán a tudta kívül őt is szerepeltették egy pornófilmben

rtl.hurtl.hu

2022. október 21. 18:55

A deepfake technológiát használták a nő ellenlábasai.

Deepfake-es csalás áldozata lett Kate Isaacs brit aktivista, aki a pornó betiltásáért kampányolt. Erre internetes trollok az úgynevezett deepfake technológiát alkalmazva digitálisan beszerkesztették az arcát egy pornófilmbe, számolt be a BBC.

A mesterséges intelligenciát igénybe vevő technológiát korábban a Disney is használta filmjeiben és sorozataiban – de ekkor a színészek beleegyezésével. Isaacs-et viszont nem kérdezték meg a dologról, mielőtt megosztották volna a megalázó felvételt.

„Belesajdult a szívem. Nem tudtam tisztán gondolkodni” – emlékezett vissza az aktivista. „Emlékszem, hogy csak azt éreztem, hogy ez a videó széles körben el fog terjedni – ez szörnyű volt.”

A BBC emlékeztet, hogy manapság ez a módszer túlságosan is népszerű: az összes létező deepfake-videó 96 százaléka az alany beleegyezése nélkül készült pornó. Isaacs korábban sikeresen érte el, hogy a Pornhub nevű pornóoldal törölje az összes olyan tartalmát, amit nem hitelesített felhasználók töltöttek fel. Úgy véli, hogy a deepfake-es bántalmazást olyasvalaki követte el, akinek „ő vette el a pornóját”.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#pornó#deepfake#aktivista#troll#pornhub

Címlapról ajánljuk