Tudomány-Tech

Úgy tűnik, Elon Musk meghátrál, és mégis megveszi a Twittert, ráadásul az eredeti áron

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 20:19

Újabb fordulat lehet az Elon Musk és a Twitter közötti háborúban, ha a világ leggazdagabb embere mégiscsak belemegy az üzletbe, amiből hónapok óta próbál kihátrálni.

Elon Musk állítólag újabb ajánlatot a Twitter megvásárlására, értesült a Bloomberg. A neves üzleti lap úgy tudja, hogy a világ leggazdagabb embere ismét 54,20 dollárt ajánlott a cég részvényeinek darabjáért, ugyanannyit, mint amennyit eredetileg áprilisban ajánlott. A hírre reagálva a Twitter-részvények árfolyama megugrott, emiatt rövid időre le is állították a velük való kereskedést, írja a CNN.

Musk és a Twitter már hónapok óta csatározik a felvásárlásról. Musk ugyanis megpróbált kihátrálni a 44 milliárd dolláros üzletből, arra hivatkozva, hogy a Twitter hazudott a platformon lévő botfiókok számáról. A Twitter erre beperelte Muskot, hogy megpróbálja kikényszeríteni az adásvételi szerződés betartását. Az első tárgyalási napot október 17-re tűzték ki, a mostani ajánlattal feltehetően a pert akarja elkerülni Elon Musk.

Musk perbéli pozíciója sokat gyengült ugyanis az elmúlt időszakban, írja a The Verge. A múlt héten olyan bírósági iratok kerültek nyilvánosságra, amikből az derült ki, hogy Musk azért vesztette el az érdeklődését a Twitter iránt, mert összekülönbözött a Twitter vezérigazgatójával, Parag Agrawallal, aki arra kérte Muskot, hogy ne tweeteljen negatív dolgokat a Twitterről.

A múlt heti tárgyalás előtti meghallgatáson ráadásul megdőlni látszott Musk érvelése, miszerint a Twitter rossz adatokat adott neki. Musk ugyanis felbérelt néhány céget, hogy készítsenek elemzést a Twitter botszámairól. Az egyik cég a Twitter adatait hozta ki hitelesnek, míg a másik szerint a Twitter-felhasználók 11 százaléka lehet bot (azaz automatizált), de ez az elemzés nem állt statisztikailag erős lábon.

A Bloomberg értesülését egyelőre sem Elon Musk, sem a Twitter nem kommentálta.

Nyitókép: Justin Lane / EPA / MTI

#Tudomány-Tech#infotech#twitter#elon musk

Címlapról ajánljuk