Tudomány-Tech

Újít a PornHub, elkapják, aki gyerekpornóra keres rá

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 9:59

Gyermekvédelmi alapítványokkal kezdtek együttműködésbe. 

A PornHub gyermekvédelmi újtást vezetett be az oldalán, ami „elkapja” azokat, akik olyan videókra keresnek rá a világ legnépszerűbb szexoldalán, amiben gyerekek szerepelnek – írta a Guardian. A világ egyik leglátogatottabb internetes oldalának számító PornHubon egy program folyamatosan figyeli, hogy az oda látogató emberek milyen keresőszavakat gépelnek be, és figyelmeztető üzenet jelenik meg azoknak, akik olyan tartalmat keresnek, amikben gyerekek szerepelhetnek.

Az üzenetben arra figyelmeztetnek, hogy az általa keresett tartalomra nincsen találat, valamint közlik, hogy potenciálisan illegális felvételekre kerestek rá. Ezt követően egy csevegőablak jelenik meg, amin keresztül a Stop it Now” alapítvánnyal vehetik fel a kapcsolatot, ami azért küzd, hogy ne lehessen az interneten gyerekbántalmazásos tartalmakat nézni.

A Guardian cikke szerint csak az Egyesült Királysában havonta 175 ezer olyan keresés van a PornHubon, ami gyermekbántalmazásokhoz köthető. A most bevezetett rendszer 28 ezer keresőszót ismer, amit gyermekpornóra vágyó emberek szoktak használni.

A figyelőrendszert két éven át fejlesztették gyermekvédelmi alapítványok, amik köszönetet mondtak a PornHub tulajdonosának, a MindGeek nevű cégnek, amiért engedélyezte, hogy az oldalon alkalmazzák azt.

A PornHub sötét oldala

Ahogy arról a napokban az rtl.hu beszámolt, a népszerű szexoldalt több botrány is megrázta az elmúlt években amiatt, hogy olyan szexvideókat tettek közzé, amin gyerekek, valamint nemi erőszak áldozatai voltak láthatóak. Az oldal, valamint tulajdonosa ellen több pert is indítottak olyan nők, akikről az engedélyük nélkül, gyakran titokban készült videók kerültek ki az oldalra, amiket még azután sem töröltek, hogy az áldozatokat jelezték nekik, hogy törlésüket kérik.

Nyitókép: Melodie Jeng/Getty Images

#Tudomány-Tech#pornhub#pornó#szex#gyermekvédelem

Címlapról ajánljuk