Tudomány-Tech

Az Apple leállította az értékesítést Oroszországban

rtl.hurtl.hu

2022. március 2. 10:00

Se Mac, se iPhone nem jár a háborúzó országnak.

Leállította termékei árusítását Oroszországban az Apple – írja a The Verge. A portál munkatársai továbbra is elérték az Apple oroszországi online áruházát, de abban elérhetetlennek vannak feltüntetve, és nem lehet a kosárhoz adni a mobiltelefonokat és számítógépeket.

Az Apple közleményt adott ki, ami szerint a múlt héten leállították a kivitelt oroszországi értékesítési csatornáik számára. A The Verge emlékeztet, hogy múlt héten Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes fordult a céghez, hogy szüntesse be Oroszországban termékei és szolgáltatásai árusítását, ezzel is nyomást gyakorolva az orosz emberekre, hogy ők maguk állítsák le az Ukrajna elleni szégyenteljes agressziót.

Az Apple közleménye nem tér ki arra, hogy mi lesz Oroszországban az App Store-ral, de az szerepel benne, hogy az alkalmazásboltban elérhetetlenné tették Oroszországon kívül az orosz állami propagandamédiumok, az RT és a Sputnik alkalmazásait. Azt is írják, hogy az Apple térképalkalmazásában biztonsági intézkedésként kikapcsolták a valós idejű közlekedési információk szolgáltatását Ukrajna területén, illetve korlátozták fizetési szolgáltatásuk, az Apple Pay működését Oroszországban.

A közlés szerint a vállalat figyelemmel kíséri a helyzetet, és kapcsolatban áll az érintett államok kormányaival.

Nyitókép: zárva tartó Apple-viszonteladó egy moszkvai bevásárlóközpontban – Fotó: Vladimir Gerdo\TASS via Getty Images

#Tudomány-Tech#orosz-ukrán háború#oroszország#apple

Címlapról ajánljuk