Tudomány-Tech

Ha megvásárolja ezt a szétlőtt városban játszódó háborús videójátékot, a vásárlás egész összegét az Ukrajnában szenvedőknek küldik

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 26. 19:55

A This War of Mine című játék jövő heti eladásaiból származó összegek egy az egyben a Vöröskereszthez kerülnek.

„Bassza meg a háború” – üzenték a 2014-es lengyel videojáték, a This War of Mine készítői. A játék maga is erről szól: a játékosnak egy szétlőtt városban kell irányítania a túlélésért küzdő civileket. Most pedig egy hétig minden egyes cent, amit erre költenek a vásárlók, a Vöröskereszthez fog menni, akik az ukrajnai menekülteket segítik majd belőle.

A játékot készítő 11 bit studios közleményében azt írja: „A fejlesztőknek és a játékosoknak közösen kell segíteniük az ukrajnai háború áldozatait.”

A játékot számos webáruházból, például a Steamről is be lehet szerezni. A készítők hangsúlyozzák: szimplán az, hogy kiállnak Ukrajna mellett, nem jelente semmit anélkül, hogy konkrét tettek nélkül támogatnák a bajbajutottakat.

A játék körülbelül 1730 forintba kerül. A készítők arról adtak hírt, hogy alig egy nappal a bejelentésük után 160 ezer dollárt gyűjtöttek a háború áldozatainak.

Nyitókép: 11 bit studios

 

#Tudomány-Tech#this war of mine#orosz-ukrán háború#videojáték#adomány#vöröskereszt

Címlapról ajánljuk