Tudomány-Tech

Fogbeültetést hajtott végre saját magán egy fogorvos

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 16:14

Azért volt egy kis segítsége is.

David Yang arról ismert a szakmában, hogy előszeretettel alkalmaz fejlett technológiákat. A fogász a robotikától sem riad vissza, olyannyira nem, hogy e módszer segítségével képes volt saját magán elvégezni egy fogbeültetést is.

A YOMI robottechnológiát fejlesztő cég nem támogatta teljes mellszélességgel az ötletet, ennek ellenére Yang tökéletesen elvégezte a feladatot.

A biztonság kedvéért a fogorvos mellett ott volt két asszisztens is, akik segítettek volna az orvosnak, ha valami balul sült volna el. A robotkarok lényegében Yang helyett végezték beültetést, a 3D-s képalkotásnak köszönhetően a fogász csak szavak segítségével irányította a műtétet. Az orvos a műtét után elmondta, hogy a beavatkozást követően lényegében alig érzett fájdalmat. A műtét olyan jól sikerült, hogy Yang másnap már steaket vacsorázott.

A jó eredmények ellenére egyelőre ott még nem tartunk, hogy a fogászati problémáinkat teljes egészében a robotokra bízzuk, mivel azt most még mi mondjuk meg nekik, hogy pontosan hova kell behelyezni az implantátumokat

– nyilatkozta az orvos.

A nem mindennapi beavatkozásról felvétel is készült:

 

#Tudomány-Tech#tudomány#robot#fogorvos

Címlapról ajánljuk