Sztárbox

Vajtó Lajos: Egyes celebeknek nagy az egójuk, ebből a Sztárbox lefaragott

rtl.hurtl.hu

2023. december 14. 5:03

Vajtó Lajos vállalkozó, Fésűs Nelly színművész férje a Sztárbox döntőjén arról beszélt: lehet veszítve nyerni és nyerve elveszíteni a tiszteletet. Jövőre pedig újra megnézné az idei széria egyik versenyzőjét.

Hajmásy Péter azt mondta: szívesen látná önt a szorítóban, kemény lenne. Elvállalná?

Pétert? Túl jó barát ahhoz. Viccet félretéve: a Sztárbox nagy tanulsága az, hogy ez a sportág tiszteletre nevel. A celebvilágban sokaknak nagyobb az egójuk az átlagnál, azt látom –  ismerve minden résztvevőt –, hogy ebből az egóból leadtak. Ez a sportág fegyelemre, alázatra és a másik iránti tiszteletre nevel. Épp ezért veszem komolyan. Sokan kérdezték már, hogy vállalnám-e, de most olyan jellegű dolgot csinálok, amihez ez kevésbé illik.

A sorok között valahogy mégis azt olvasom ki, hogy más élethelyzetben érdekelné ez egy ilyen felkérés.

Árpa Attila szereplése nagyon motiváló. 52 évesen odatette magát, öreg rókaként emlegetik. Jövőre 65 éves leszek, inspirál, hogy megmutathatnám, hogy az én korosztályomat sem kell leírni. Ez a korosztály ugyanis nem feltételül a mankót, a botot és a szeretetotthont jelenti. Sőt, ebben a korban a kihívásokat keresi az ember.

Kivel mérkőzne meg szívesen?

Nincsen kifejezett személy, szerintem nem is lehet válogatni, akit kap az ember, azzal kell összemérnie magát. Ahogyan Árpa Attila is kiállt a 20 évvel fiatalabbal, én sem válogatnék. A ring egy őszinte világ, egyedül vagy, neked kell megoldani. Ha nem sikerül, az sem baj. Több olyan embert is tudok mondani, akik a Sztárbox ringjében alulmaradtak, mégis emelt fővel járhatnak, sőt jót is tett nekik. Ugyanis úgy is lehet veszíteni, hogy valaki tiszteletet vív ki a környezetéből és úgy is lehet nyerni, hogy valaki nem érdemli meg a tiszteletet.

Nevesíthetjük ezeket az eseteket?

Nyári Dia az előbbi kategória: beugró volt, feleannyi felkészülési ideje volt, mint a többieknek. Minden tiszteletem Diáé, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen magas szintre jutott úgy, hogy semmilyen tapasztalata nem volt a boksszal. Ez emberi minőség. Vissza lehet nézni, hogy minden ellenfele életét megkeserítette a ringben. A férfiaknál szeretném kiemelni Tenyát, mert az egy igazi, színtiszta szívmérkőzés volt mindkét fél részéről. Négy menetet kibírtak, pedig valójában csak kettő volt bennük A többit odarakták szívvel, kitartással, vitte őket az akaratuk két meneten át. Le a kalappal, Tenya és Árpa Attila is sportszerűen, korrekten, tisztelettel viselkedtek egymással. Tenya talán a meccsen alul maradt, de ő is egyértelműen győztes.

Kiket nézne meg szívesen a Sztárboxban jövőre?

Nagy Ervint újra, boldogan. Voltam az edzésén, benne sokkal több van, mint amit meg tudott mutatni. Ervinnél igaz az a mondás, amit a feleségem is emlegetni szokott: amikor premier van, akkor a jó színész 150 százalékon van. Ervin is ilyen, viszont a ringben csak körülbelül a tudása 30 százalékát tudta megmutatni. Ő egy nagyon kemény srác, szép kombinációkat tud csinálni, a meccsrutin hiányzik. Ugyanez igaz ifj. Schobert Norbertre: fantasztikus lába van, fantasztikus ütőereje van, gyönyörű kombinációkat tud. Szerintem róla még fogunk hallani a boksz területén.

Ha megnézné, hogyan küzdött a szuperdöntőben Árpa Attila, itt megteheti:


Nyitókép: RTL

#Sztárbox#vajtó lajos#boksz#árpa attila#ifj. Schobert Norbert#fésűs nelly

Címlapról ajánljuk