Sztárbox

Brasch Bence: Nem szerettem volna nagyon bántani Árpa Attilát, de veszélyes volt

Szeifert-László MónikaSzeifert-László Mónika

2023. december 12. 13:53

Brasch Bence győzelmét szinte mindenki biztosra vette a Sztárbox döntőjében, egy embert kivéve: saját magát. A Vígszínház színészét felvillanyozza és új célt ad számára, hogy részt vehet egy nemzetközi bokszgálán, az utóbbi időben azonban túlvállalta magát, egyelőre csak fel akarja dolgozni a történteket. Brasch Bence beszélt arról is, hogy háttérbe kerülhet-e a színészet a sport miatt.

A te győzelmedet tartották a nézők a legegyértelműbbnek az első meccsed óta. Hogyan hatott rád ez az óriási bizalom?

Végig azt éreztem, hogy mindenki elhiszi, csak én nem. Nem tudok megnyugodni az esélylatolgatástól. Minden meccsre úgy készültem, mintha a legnehezebb lenne, mert nem akartam semmit a véletlenre bízni, és szerettem volna végig kitartani, idegrendszerben és fizikailag is. De baromi jólesett, hogy ennyien támogattak, és azt érzem, hogy – minden önteltség nélkül – jó helyre került a támogatás.  

Nagyon szeretetteljesnek tűnt köztetek a kommunikáció Árpa Attilával, sőt, úgy láttam, még aggódtál is érte. Mi zajlott le benned?

Igen, én is éreztem a szeretetet kettőnk között. Nem is erőltettem a fejütéseket, igyekeztem inkább a testén „lebontani”. De veszélyes volt végig, így muszáj volt megállítanom, viszont nem szerettem volna nagyon bántani, nem akartam, hogy baja legyen. Nagyon szépen helyt állt és nagyon kemény ütései voltak. Szép mérkőzés volt, és nagyon jólesett, amit a végén mondott, hogy szerinte megérdemlem a győzelmet és jó helyre került az öv.

Mit értesz az alatt, hogy veszélyes volt?

Nagy ütései vannak, kemény a keze, volt egy jobb csapottja, ami be is talált. Valamiért balra sasszéztam, amit még edzésen sem csinálok, most mégis ütőkézre forogtam, így bement a találat. Végig vigyáznom kellett, nehogy bevigyen egy tiszta ütést.  


Az első rászámolás előtti találatod mennyire volt tudatos?

Éreztem, hogy bement az az ütés, minden ütésemet próbálom célzottan küldeni. Nem hiszek a véletlen ütésekben, mindegyiknél tudom, hogy hova akarom eljuttatni, és akkor az ott át is ment rajta, de felállt és férfiasan viselte.  

Hasonló mintázatúak voltak a meccseid abban, hogy az első rászámolás után már jött a következő nagy támadás, ami rendszerint a meccs végét is jelentette. 

Ilyenkor azt kell felmérnem, hogy türelmesnek kell lenni, vagy mehet egyből a következő ütés. Van olyan ütés, aminél azt érzem, hogy átmegy az ellenfélen, de csak leül tőle, utána pedig bokszol tovább, ami veszélyes, mert ilyenkor beleugorhatok egy hatalmas pofonba. De amikor látom, hogy úgy találtam be, hogy még a hatása alatt van az ellenfelem, akkor érdemes megpróbálni befejezni a meccset.

Élni fogsz a lehetőséggel és elindulsz a Hell Boxing Kings gálán?

Nagyon szeretnék! Egy-két hetet most pihennék, meg akarom élni ezt az egészet, és feldolgozni, átgondolni, ami történt. Az edzőmmel is szeretném átbeszélni, de most ő is elmegy pihenni.  

Brasch Bence Árpa Attiláról: Nem akartam, hogy baja legyen, de veszélyes volt
RTL.hu


Célba ért már az üzeneted, hogy szívesen szerepelnél a bokszfilmben? Kaptál valakitől választ rá?

Rengeteg üzenetet kapok, de nem tudtam még mindet elolvasni, mert közben főpróbahetem is van a Vígszínházban, 16-án lesz a Magyar Elektra bemutatója. Persze remélem, hogy kaptam ilyet is, mert nagy álmom, hogy egy sportolót vagy egy bokszolót játszak egy filmben.  

Korábban említetted, hogy vannak már boksszal kapcsolatos felkéréseid. Elvállaltál valamit ezek közül?

Ez egy veszélyes sport, szerintem ésszel kell csinálni, fel kell mérni az embernek az adottságait. Nyilván nagyon sokat fejlődtünk meg jól szerepeltünk, de ezt a helyén kell kezelni, mert vannak, akik 10 éves koruk óta bokszolnak olyan aktivitással, mint mi az elmúlt egy évben, és ez behozhatatlan. Mindenképpen folytatom az edzést, és a Hell ajánlata arra sarkall, hogy céltudatosan készüljek. Aztán meglátjuk, hogy mi lesz.

Háttérbe szoríthatja a sport a színházat és a filmet az életedben?

Szeretném a kettőt szimultán csinálni. Az biztos, hogy most eléggé túlvállaltam magam. Szeretném mind a kettőt igazán megélni, és ahhoz az kell, hogy kicsit nyugisabb tempóban haladjak tovább. Elsősorban színész vagyok, ez a hivatásom. Ugyanakkor semmiképp nem szeretném abbahagyni a bokszot.  

#Sztárbox#rtl#brasch bence#szuperdöntő#árpa attila#filmszerep#színészet#Sport#boksz#interjú#ma

Címlapról ajánljuk