Survivor

Survivor - A játék ismertetése

rtl.hurtl.hu

2017. augusztus 22. 11:30

A Survivor egy valóságshow, ezen belül túlélő show. A műsorban a résztvevők elszigetelten élnek egy lakatlan szigeten. A fődíj 20 millió forint. A formátum az amerikai „valóságshow világ" bölcsőjének számít, hisz ez volt az első, rendkívül magas nézettségű és profitálható tv show az Egyesült Államokban. A műsor magyar változata augusztus 28-tól az RTL Klubonlátható.

Törzsek

A versenyzők két törzsbe rendeződnek. A kezdeti törzseket a műsor készítői bármikor átvariálhatják. A szigetlakók csak alapvető élelmiszereket kapnak a túléléshez. Négynaponta kapnak rizs és babadagot, amivel ha jól gazdálkodnak, akkor naponta 100 g rizs és körülbelül 50 g bab jut mindenkinek fejenként. Az orvosi előírásoknak megfelelően ivóvíz korlátlan mennyiségben rendelkezésükre áll. A törzseknek menedéket kell építeniük, ami megvédi őket a természeti elemektől, és ahol raktározhatják a gyümölcsöket és a halakat, az elejtett vadállatokat. Minden csapat egyedi nevet kap és megkülönböztető színjelzést, ami rajta van a zászlókon, ruhadarabokon és fejkendőkön.

Nézd meg Istenes Bence milyen élményekkel gazdagodott Dél-Ázsiában!

 

Feladatok

A törzsek egymás ellen küzdenek fizikai és mentális megmérettetéseken. A feladatok kitartást, problémamegoldó-készséget, csapatmunkát, fürgeséget és/vagy erőt igényelnek. Szériától függetlenül a csapatoknak mindig enniük kell különböző rovarokat, nyers húst, ki kell bírniuk a magasban és vízben, ügyességi feladatokat kell végrehajtaniuk.

Két típus létezik: zsákmányszerzés és védettségi játék. A zsákmányszerzés során a versenyzőknek a luxusért kell megmérettetniük magukat, ami nem a túlélést szolgálja, hanem könnyebbé és élvezetesebbé teszi mindennapjaikat a szigeten. Ez lehet étel, tűzkő, gyufa vagy bármilyen luxusút. A védettségi játékban a versenyzőknek a védettségi totemért kell megküzdeniük, ami mentesíti őket a kiszavazástól. E verseny után a vesztes törzs mindig összehívja a Törzsi Tanácsot, ahol eldöntik, ki hagyja el a szigetet. Mikor egy törzsnek több tagja van, mint a másiknak, az előbbinek kell választania egy játékost, aki nem vesz részt a játékban.

 

Less be a kulisszák mögé a Fókusszal!
 



Törzsi Tanács

Mindig azt a törzset hívják össze, amelyik vesztett a védettségi játékon. Mindenkinek el kell vonulnia egy titkos helyre, ahol találnak egy papírdarabot, egy krétát és egy edényt. A szigetlakóknak a papírra kell ráírni a nem kívánatos személy nevét, indokolni a döntést, majd bedobni az edénybe. Ezek után a műsorvezető megszámolja a szavazatokat. Aki a legtöbbet gyűjtötte össze, távozásra kényszerül. Aki azonban védettségi amulettel rendelkezik, és még a szavazatok felolvasása előtt átadja azt a műsorvezetőnek, akkor a rá leadott szavazatok nem számítanak, és nem eshet ki a játékból.
 


Egyesülés

Amikor a kezdeti törzsek összlétszáma (évadoktól függően) eléri a 8-12 főt, akkor egyesítik a törzseket, véget és a Törzsek Háborúja és onnantól kezdve egyéni játék folyik. Mind a megszerzett zsákmány, mind a védettség személyre szabott. Itt még nagyobb szerepe van a védettségi amulettnek, ezzel egy esélytelen játékos is elérhet a játék végéig. A cél az, hogy valaki bejusson a végső Törzsi Tanács elé, ahol döntenek a győztesről, aki 20 millió forinttal lesz gazdagabb.


Végső Törzsi Tanács

A döntő mezőnyét három játékos alkotja és ők küzdhetnek a fődíjért. A zsűrit a korábban kiesett 7-9 játékos alkotja. A zsűritagok kérdezhetnek a játékosoktól, de van, aki csak véleményt mond. Aki tőlük a legtöbb szavazatot kapja, azé lesz a főnyeremény.

 

Játssz! Küzdj! Éld túl!

Augusztus 28-án pedig végre kezdetét veszi az RTL Klubon is a világ egyik legnépszerűbb túlélő show-ja. 

 

Forrás: Wikipédia
#Survivor#rtl#RTL Klub#túlélő show#istenes bence

Címlapról ajánljuk