Sport

Camavinga megsérült, kihagyja a Szuperkupa-meccset

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 14. 12:00

A francia védekező középpályás a keddi edzésen, egy ütközés után nagyot kiáltott, de saját lábán sétált le a pályáról. A súlyos sérülést a jelek szerint megúszta, de a szerdai döntőről lemarad.

Nagy volt az ijedtség, amikor a szerda esti, Atalanta elleni Európai Szuperkupa-mérkőzésre készülő Real Madrid keddi kétkapus edzésén, egy ütközés után Eduardo Camavinga üvöltve terült el a füvön. A szintén francia válogatott csapattársával, Tchouaménivel rúgtak össze, Camavinga bal lába sérült meg. Az edzés azonnal félbeszakadt, a társak némán figyelték, mi lesz a 21 éves középpályással, egyáltalán fel tud-e állni. 


Hosszú percek után végül az ápoló személyzet egyik tagja felsegítette, Camavinga a saját lábán hagyta el a pályát, de nyilvánvaló volt, hogy az edzést nem tudja folytatni. A csapattársak és a stáb tagjai abban reménykedtek, hogy a sérülés nem lesz komoly, „csak” a Szuperkupa-meccset kell majd kihagynia. 

Ahogy lesétált, nem mutatta annak jelét, hogy nagy lenne a baj, de a csalódás ott volt az arcán és mozdulataiban is: a megkülönböztető mezt a földhöz vágva hagyta ott a tréninget. Az első vizsgálatok kizárták a komolyabb sérülést, de a játékos bal térdében erős ficamot állapítottak meg. Ami biztos: az Atalanta ellen nem lehet ott a pályán.

Az Európai Szuperkupa döntőjét szerda este kilenc órától az RTL-en és az RTL+-on is követhetik. A felvezető műsor már 20:15-kor elkezdődik a megújult Bajnokok Ligája stúdióban, Haraszti Ádámmal.

Nyitókép: Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images

#Sport#camavinga#szuperkupa#labdarúgás

Címlapról ajánljuk