Sport

Nem tudott nyerni, így kiesett a Ferencváros a Bajnokok Ligájából

rtl.hurtl.huMTIMTI

2024. augusztus 13. 22:16

A Ferencváros kedden este 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Midtjylland elleni selejtező-visszavágón, így búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Nagy elánnal kezdett a Ferencváros, érezhetően minél hamarabb meg akarta kezdeni a felzárkózást kétgólos előnyben lévő ellenfeléhez, amely csak elvétve tudott átlépni a félpályán, így kizárólag a védekezésre összpontosított. Bár egy ideig ezt sikerrel tették a dánok, mert vagy blokkolták a lövéseket vagy a befejezések voltak pontatlanok, bő negyedóra elteltével kifizetődtek a magyar bajnok erőfeszítései: Cissé saját fejesének kipattanóját másodjára már a kapuba továbbította. 

A vezetés megszerzése után a zöld-fehérek valamelyest visszavettek a tempóból, de így is irányították az összecsapást. A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtó, sorozatosan tetszetős támadásokat vezető FTC a szünetig nem tudta megszerezni a hőn áhított második gólt, sőt, a végén Dibusznak két nagy védése is volt, egyszer pedig Cissé tisztázta a kapuba tartó labdát.

Térfélcserét követően ismét nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, Rommens lövésénél bravúrral hárított a vendégkapus, de a hangulatot hamar lehűtötte, hogy a Midtjylland egy kontra végén bevette Dibusz kapuját. 

A magyar csapat nem adta fel, támadott rendületlenül, a rivális azonban szervezett védekezésével őrizte a számára kényelmes eredményt, a kinyíló hazaiak ellen pedig helyenként már gyors ellentámadásokra is futotta az erejéből. Az idő múlásával egyre kevesebb hittel próbálkozott az FTC, inkább a Midtjyllandnak volt esélye arra, hogy a két csapat hét évvel ezelőtti párharcához hasonlóan kettős győzelemmel lépjen tovább, végül maradt a vendégeknek tökéletesen megfelelő döntetlen, miközben a játékvezető – a videobíró segítségével – a hosszabbítás utolsó percében még kiállította Gustavót.

A Ferencváros története során nyolcadik próbálkozásra sem tudott nyerni dán riválissal szemben. Az FTC a párharc veszteseként átkerül az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójába, ahol a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka továbbjutójával küzdhet meg, legrosszabb esetben pedig a Konferencia Liga főtábláján szerepelhet. (Az első meccset a szigetországiak nyerték 2-1-re.)

Nyitókép: Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa (k) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a Ferencvárosi TC - Midtjylland (dán) visszavágó mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. augusztus 13-án. – Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

#Sport#foci#UEFA#bajnokok ligája#ferencváros

Címlapról ajánljuk