Sport

Gulyás Michelle olimpiai bajnok lett öttusában, Guzi Blanka negyedik!

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 11. 12:56

Gulyás Michelle az utolsó, kombinált számot a második helyen kezdve nagy hajrával megnyerte a női egyéni öttusaszámot. 1461 pontos eredménnyel, világrekorddal lett olimpiai bajnok. A magyar küldöttség eredménye így 6 arany, 7 ezüst, 6 bronz. Guzi Blanka döbbenetes futással negyedik lett!

A létező legjobban indult a döntő napja magyar szempontból. Előbb Guzi Blanka, majd a végén Gulyás Michelle is verőhiba nélkül, 300 ponttal abszolválta a lovaglást.

Ez nagyon szép befejezést vetített előre, hiszen Guzi jó futó, Gulyás pedig remekül állt összetettben (2. volt, Guzi 12. a lovaglás után).

Jött a bónuszvívás, amiben Gulyást három másodperccel az asszó vége előtt szúrta meg az olasz Micheli, de egy ilyen remek lovaglás után ennek nem volt túl sok jelentősége.

Összesítésben ekkor az éllovas Clouvel 12 ponttal vezetett a második Gulyás előtt, akinek pedig 20 pont volt az előnye a harmadik Micheli előtt. Guzi a 14. helyen állt.

Következett a 200 méteres gyorsúszás. Gulyás itt összességében a negyedik legjobb időt érte el, Guzi pedig a hetediket.

De ekkor már azt néztük, hogy mik a kilátások a zárószám, a 3 kilométeres kombinált szám előtt. Nos, 13 másodperces hátránnyal indult Gulyás. Guzi a 13. helyről indult, valamivel több mint egyperces lemaradással az élen álló francia Clouvellel szemben.

Gulyás rögtön az első lövészetet követően átvette a vezetést!  

A második lövészetnél megint beragadt Clouvel, aki visszacsúszott a harmadik helyre. Gulyás továbbra is aranyérmes pozícióban futott. Guzi Blanka pedig a csodálatos negyedik pozícióba verekedte előre magát.

Gulyás nyolc másodperc alatt teljesítette a következő lövészetet. Ekkor már nagyon nagy volt az előnye. Clouvel olyannyira elengedte a versenyt, hogy Guzi előtt felcsillant az esély, hogy akár ő is dobogós legyen.

Az utolsó Gulyás-lövészet is meglett. És már csak 600 méter futás volt hátra az aranyéremig.

Itt már csak ő veszíthette volna el. De szerencsére nem tette. 

Olimpiai bajnok lett Gulyás Michelle!!!

Guzi Blanka pedig negyedikként ért célba!

A nyitóképen Gulyás Michelle. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

#Sport#olimpia#párizs 2024#öttusa

Címlapról ajánljuk