Sport

A MOB elnöke: Imane Helifből „bántalmazott lett” Hámori Luca posztjai miatt

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 6. 12:36

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorának nyilatkozva (amit a Telex szemlézett) azt mondta, „Gyakorlatilag egy bántalmazott lett” Imane Helifből.

Mi is számos cikkben foglalkoztunk a Hámori Lucát a 66 kilósok versenyének negyeddöntőjében egyhangú pontozással legyőző algériai ökölvívóval, most Gyulay interjújából egy érdekes pálfordulás rajzolódott ki.

Miközben a meccs előtt még J. K. Rowling és Elon Musk is nemtetszésének adott hangot Helif szereplése miatt, Hámori Luca a közösségi médiás tevékenységével „elérte”, hogy a nemzetközi sajtó a magyaroknak essen. Hámori egy 2 óra után eltávolított videóban férfiként hivatkozott Helifre, ezenkívül Instagramon továbbosztott egy olyan videót, ami transzfób megfogalmazást tartalmazott, vagy „korcsként” hivatkozott Helifre.

Hámorinak az 5. helyért járó pénzdíját a sportági szövetség kipótolja annyival, mintha továbbjutott volna Helif ellen. Ez viszont nem tetszett a szintén 5.-ként végző Kovács Richárdnak, aki az RTL Híradónak nyilatkozva el is mondta, mi bántja igazán az eljárásban.


Gyulay igazat adott Kovácsnak is, már beszélt is a bokszolóval, és szerinte a magyar szövetségnek egyeztetnie kellett volna előzetesen erről az államtitkársággal és a sportolókkal is. A MOB elnöke szerint később lesz döntés a sportolók jutalmazásáról.

Nyitókép: Getty Images

#Sport#ökölvívás#olimpia#párizs 2024

Címlapról ajánljuk