Sport

Nagyot küzdött, mégis kikapott és kiesett a magyar férfi kézilabda-válogatott

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 4. 17:33

Nyerni kell az eddig óriási csalódást okozó (olimpiai és Európa-bajnoki címvédő létére Dániától és Norvégiától is kikapott) házigazda ellen, és akkor továbbjut az egyenes kieséses szakaszba a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ez volt a tét. Végül azonban a francia válogatott hozta a papírformát (24-20).

A francia válogatott bizonyította, hogy már nem a régi. A mieink ellen is.

Ettől függetlenül az első félidőt megnyerte. Leginkább azért, mert kettőt kellett cserélnie Chema Rodrígueznek támadás és védekezés közben, ez pedig azt jelentette, hogy a lerohanásoknál kulcsszereplő Imre Bence nem volt bent védekezésben, vagyis labdaszerzéseknél nem volt idő bejönnie. 

Az pedig hamar kiderült, hogy felállt fal ellen nem megy különösebben a mieinknek.

16 perc után 3 magyar gól: borzasztóan kevés. Szerencsére a franciák is csak 5 akciógóllal álltak.

Aztán Szita vette a hátára a csapatot, lőtt 3-at zsinórban. Majd beállt Palasics helyére Mikler Roland, merthogy most ő volt a cserekapus. Rögtön bravúrral kezdett. Aztán 6-10-nél jött egy magyar emberelőny, és ezt remekül kihasználta a válogatott. Mire kiegészültek a franciák, már csak 8-10 volt az állás.

A szünetre háromgólos előnnyel mentek el a gallok, de csak azért, mert a legvégén Bánhidi ziccerben (tőle szokatlan módon) fölépattintotta a labdát.

A második játékrész egészen elképesztő volt!

Zsinórban 3 magyar gól után lett 13-14. Ancsin Gábor remekelt a pályán, csodálatos „alsó” lövése után állt 14-15 az eredményjelzőn. 

A 41. percben pedig már egy egészen felfokozott, ki-ki meccsről beszélhettünk. Imre Bence kiegyenlített, Lékai Máté pedig fordított (17-16).

Miklert Descat fejbe lőtte, vagyis nem lőtt gólt, cserébe a mieink megint 2 percre emberelőnybe kerültek. 

Mikler mérlege ekkor 14 lövés/8 védés volt. Szimplán földöntúli statisztika.

Az emberelőny alatt 18-16-ra sikerült elmenni Imre Bence lerohanásgóljával, 18-18 után pedig Lékai gólja megint magyar előnyt jelentett. Egészen egy szerencsés francia gólig (19-19).

Így mentünk neki az utolsó 10 percnek; fantasztikus izgalmak közepette.

Ekkor viszont sajnos a franciák (akik megint nem a régi fényükben tündököltek) összeszedték magukat, és ekkor Mikler sem tudott csodát tenni (55. perc, 19-22). 

Chema Rodríguez időt is kért.

Ekkor azonban már annyira kevés volt az idő és akkora volt a gólkényszer a mieinken (hiszen a döntetlen kevés lett volna), hogy a világ legjobb taktikája is kevés lett volna. Franciaország 24-20-ra győztek.

A magyar válogatott tehát kiesett, de fantasztikusan helytállt világklasszis ellenfelekkel szemben.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#kézilabda#olimpia

Címlapról ajánljuk