Sport

„Isteni igazságszolgáltatás” – így reagált Hámori Luca ellenfele a NOB közleményére

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 2. 15:31

A magas tesztoszteronszintje miatt a tavalyi vb-ről kizárt, de az olimpián a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) állásfoglalása alapján indulási jogot kapott algériai ökölvívó, Iman Helif a közösségi oldalán posztolt.

„Áldassék az Isten és az isteni igazságszolgáltatás” – posztolta a Facebook-oldalán Iman Helif. Az algériai bokszoló párizsi szereplése napok óta óriási botrányt kavar, ám a NOB hivatalos állásfoglalása szerint nincs olyan ok, amiért a 66 kilogrammos ökölvívó ne versenyezhetne a nők között. Helif a szervezet – számára kedvező – közleményére reagált a bejegyzéssel.

Iman Helif az elődöntőbe jutásért – vagyis a biztos ötkarikás éremért – szombaton Hámori Luca ellen lép szorítóba, gyakorlatilag az egész sportvilág, számos nemzeti olimpiai bizottság és a többi között az olasz kormányfő tiltakozása közepette. Az algériai bokszoló előző mérkőzésén olasz ellenfele 46 másodperc után feladta a küzdelmet.

Az ügyben többek között a korábbi profi világbajnok Miló Viktória is elmondta a véleményét, szerinte felháborító, veszélyes és megalázó, hogy a NOB engedi a női mezőnyben küzdeni Iman Helifet. 

Nyitókép: Reuters

 

#Sport#hámori luca#iman helif#olimpia#párizs 2024#ökölvívás#boksz#botrány

Címlapról ajánljuk