Sport

Nyert és továbbjutott Spanyolország ellen a magyar női kézilabda-válogatott

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 1. 15:32

A magyar női kézilabda-válogatott azzal a tudattal vágott neki a Spanyolország elleni csoportmérkőzésnek, hogy egy győzelemmel jó eséllyel meglenne a továbbjutás. És lőn: 27-24-re nyert Golovin együttese, így a Hollandia elleni zárómérkőzésnek már csak annyi lesz a tétje, hogy hányadik helyen jut negyeddöntőbe a magyar válogatott.

Böde-Bíró Blanka, a magyar csapat kapusa az első félidő első felében nem nagyon találkozott a labdával, annál inkább a másodikban. Ez is kellett ahhoz, hogy miközben a mérkőzésen nagy taktikai csata zajlott (az ellenfélnél egy igazi edzőzseni, a Győrrel nagy sikereket elérő Ambros Martin ült a kispadon!), 14-12-es magyar előnnyel záruljon a félidő.

A nem túl nagy tempót hozó játékrészben négygólos előnyt is regisztrálhattunk, de a kétgólos fór sem volt rossz.

Aztán eltelt hat perc a szünet után, és 19-14 volt ide! Ez sajnos a legkevésbé sem tartott örökké, az ellenfél 6-0-s sorozatot produkált, és ekkor nagyon kellettek Böde-Bíró újabb bravúrjai.

Az utolsó 10 percen belül is rettenetesen szoros volt a meccs. Egészen addig, amíg Vámos és Klujber magához nem ragadta a kezdeményezést. Előbbi gólja után 25-22-re, utóbbi találatát követően 26-23-ra vezettek a mieink.

Amikor két perccel a vége előtt 4 gól volt ide, már megnyugodhattunk.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

#Sport#kézilabda#olimpia#párizs 2024

Címlapról ajánljuk