Sport

Nyolcmilliós dresszben tornáznak Simone Bilesék az olimpián

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 13:42

Minden idők legdrágább felszerelésben szerepelnek a párizsi olimpián az Egyesült Államok női tornászai.

A tornasport valaha volt egyik legnagyobb klasszisa, Simone Biles és csapattársai minden idők legdrágább olimpiai egyenruháját viselik a párizsi ötkarikás játékokon. Biles 2016-ban, Rióban négy aranyérmet és egy bronzérmet nyert, majd a 2021-es halasztott tokiói olimpián úgy szerzett egy ezüst- és egy bronzérmet, hogy a verseny nagy részétől mentális fáradtság miatt visszalépett.

Simone Biles most visszatért, népszerűségét jól mutatja, hogy az amerikaiak selejtezőit Tom Cruise is a helyszínen nézte meg. Biles fantasztikus gyakorlatokat mutatott be, több olyan elemmel, amelyre csak ő képes az egész mezőnyben. Az amerikai tornászok ugyanakkor nemcsak teljesítményükkel, hanem ruhájukkal is felhívják magukra a figyelmet. Egy versenyző nyolc különböző ruháján összesen 47 000 Swarovski-kristály van elszórva, írja a SportBible cikkére hivatkozva a Nemzeti Sport Online

Ez azt jelenti, hogy minden egyes ruha 3000 dollárba, azaz körülbelül 1 millió forintba kerül, tehát minden sportolónak nyolcmillió forintos felszerelése van.

Biles egy TikTok-videóban így fogalmazott: 

Ez a ruhadarab a legjobb, amit valaha láttam!

 Annie Heffernon, az USA Gymnastics női szakágának alelnöke azt mondta: „Nagyon különlegesek ezek a pillanatok, annál is inkább, mert csak négyévente rendeznek olimpiát. A teljesítményüktől függetlenül azt akarom, hogy tornászaink csodálatosnak és gyönyörűnek érezzék magukat, amikor kimennek, és olyan ruhában képviseljék az Egyesült Államokat, amelyre büszkék lehetnek.”

Nyitókép: Naomi Baker/Getty Images

 

#Sport#torna#tornasport#olimpia#párizs 2024#Simone Biles#egyesült államok

Címlapról ajánljuk