Sport

Fontos győzelem Argentína ellen: életben maradtak a magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjutási reményei

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 22:34

Bár még csak a második fordulónál járunk az olimpián, mivel a következő körökben a házigazda, olimpiai és Európa-bajnoki címvédő franciákkal, illetve a világbajnoki címvédő, a tokiói olimpián és a januári Eb-n ezüstérmes Dániával, valamint a riói olimpián 4. Norvégiával mérkőzik meg a magyar férfi kézilabda-válogatott, létfontosságú volt a győzelem Argentína ellen. Szerencsére minden nagyon jól alakult magyar szempontból, tíz lett a különbség, méghozzá ide!

A legjobbkor volt a legnagyobb különbség a két csapat között az első félidőben: annak a lefújásakor. Ebben nagy részt vállalt az (ezúttal kezdő) kapus, Palasics Kristóf, aki amikor 10-9-re ment Argentína, és félő volt, hogy elhúz két góllal (aztán ki tudja, mennyivel), előbb egy indításnál védett óriásit, majd egy büntetőt is hárított.

És ennyi kellett! Meg persze a feljavuló védekezés. Amikor Ligetvári üres kapus gólt szerzett, és elhúztak a mieink 12-10-re, időt is kért Argentína.

Palasics 14-11-nél újabb hatalmas bravúrt mutatott be, a 29. percben Bóka a saját kapuja közelében szerzett labdát, és vitte végig (16-12). Még egy gól, és 17-12-es magyar vezetésnél ért véget az első játékrész.

A második félidő közepén ismét időt kért Argentína, amely (örömünkre) egyre nagyobb bajba került.

Ennek olyan látványos elemei voltak, mint amikor Lékai Máté még a saját térfeléről lőtt gólt az ellenfél üres kapujába. Vagy amikor egy Palasics-bravúr után Imre Bence száguldott végig a pályán, és lőtt gólt.

Fontos győzelem Argentína ellen: életben maradtak a magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjutási reményei
Palasics Kristóf ritkán kényszerült térdre ezen a mérkőzésen. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Húsz perccel a vége előtt kezdett állandósulni a 7-8 gólos magyar előny. Jó volt nézni a Chema-csapatot!

Az ellenfél dühbe jött, Parker piros lapott kapott durvaságért, de még ezek után is ápolásra szorult Fazekas egy kemény belépés miatt. Szerencsére a magyar válogatott inkább gólokkal vett elégtételt.

Nyolc perccel a vége előtt, 11 gólos magyar vezetésnél jött egy újabb brutalitás: Ilicset ütötte el Pizarro, és nem az volt a meglepő, hogy ő is pirosat kapott, hanem az, hogy csak videózás után…

Ezek után már nem a győzelem miatt kellett izgulnunk, hanem azért, hogy nehogy valaki megsérüljön.

Nem sérült meg senki, és 35-25 lett ide. Minden jó, ha a vége jó!

A nyitóképen Lékai Máté. Fotó: Reuters/Bernadett Szabo

#Sport#kézilabda#olimpia#párizs 2024#Palasics Kristóf

Címlapról ajánljuk