Sport

Nem jelenthet gondot a Ferencvárosnak a továbbjutás

rtl.hurtl.huMTIMTI

2024. július 29. 12:34

Miután öt góllal megnyerte a párharc első mérkőzését, formalitásnak tűnik a Ferencváros keddi visszavágója a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, a walesi The New Saints ellen.

Remekül sikerült a holland Pascal Jansen bemutatkozása a zöld-fehérek élén, de nemcsak az 5-0-s eredmény miatt, hanem a játék is kifejezetten meggyőző volt. Az új edző kérésének megfelelően kifejezetten energikusan futballozott a magyar bajnok, és láthatóan komolyan vette az összecsapást.

Az elsődleges cél az volt, hogy elkerüljék a tavalyihoz hasonló fiaskót, amikor a feröeri Klaksvík óriási meglepetésre kiejtette az akkor még Sztanyiszlav Csercseszov irányította Fradit.

A Ferencváros pihenten várja a párharc második, idegenbeli meccsét, mivel az OTP Bank Liga nyitófordulójában nem lépett pályára, ugyanis a Debreceni VSC kérésére elhalasztották a találkozót, mert a hajdúsági városban éppen fesztivál zajlott.

Amennyiben az FTC a papírformát érvényesítve továbbjut a párharcból, akkor legrosszabb esetben is a Konferencia-liga főtábláján lesz érdekelt ősszel, míg a Bajnokok Ligája főtáblájához további két párharcot kellene nyernie. A következőt valószínűleg a dán Midtjylland ellen, ugyanis a dán bajnok háromgólos előnyre tett szert az andorrai Santa Coloma vendégeként.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Sport#foci#futball#labdarúgás#ferencváros#ftc#bajnokok ligája#BL

Címlapról ajánljuk