Sport

„Ez a párharc még nincs befejezve” – 5-0-ra nyert a Fradi a Bajnokok Ligájában

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 7:03

Ha a Fradi továbbjut, akkor dán vagy andorrai ellenfele lehet a Bajnokok Ligája következő selejtezőkörében.

Meggyőző fölénnyel vette az első akadályt a Ferencváros labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében – számolt be róla az állami hírügynökség. Hazai pályán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

A nyáron kinevezett Pascal Jansen vezetőedzőnek ez volt az első tétmeccse, a továbbjutás pedig már az első félidőben lényegében eldőlt. A zöldfehérek Adama Traoré duplájával és Kristoffer Zachariassen találatával háromgólos előnyre tettek szert a szünetig. A folytatásban sem állt le az FTC, Traoré mesterhármasig jutott, a végeredményt pedig két gólpassza után Marquinhos állította be 11-esből.

A visszavágót jövő héten kedden 20 órától rendezik az Egyesült Királyságban. A párharc győztese a dán Midtjylland és az andorrai Santa Coloma továbbjutójával találkozik a harmadik körben, ami feltehetően a dán csapat lesz, tekintve, hogy idegenben simán nyertek 3-0-ra az andorraiak ellen. A vesztes majd az Európa-liga kvalifikációjában folytatja a szereplését. A magyar bajnoknak három kört kell sikerrel vennie, hogy főtáblára jusson a legrangosabb európai kupasorozatban.

Szeretném leszögezni, noha az ötgólos előny megnyugtató, de ez a párharc még nincs befejezve. Hétfőn utazunk Walesbe

– mondta a mérkőzés után Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője.

Nyitókép: Connor Roberts, a walesi The New Saints kapusa gólt kap a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – The New Saits mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. július 23-án. Ferencvárosi TC-The New Saints 5-0 – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Sport#ftc#bajnokok ligája#továbbjutás

Címlapról ajánljuk