Sport

Szilágyi Áron: Fogalmam sincs, mi történt

rtl.hurtl.hu

2024. július 27. 16:10

„Mintha ő lett volna a háromszoros olimpiai bajnok és én a nyeretlen kétéves újonc” – mondta Szilágyi Áron, aki számára döbbenetesen gyorsan véget ért az olimpia.

2008 óta nem vesztett asszót olimpián, a kanadai Fares Arfa ellen viszont nem találta a fogást és kiesett kard egyéniben Szilágyi Áron, írtuk korábban. 

Szilágyi Áron az állami médiának elárulta: „Annyira hamar véget ért sajnos számomra ez az egyéni verseny, hogy még csak dühös meg bosszús meg csalódott sem tudok lenni. Fogalmam sincs, hogy mi történt, mintha ő lett volna a háromszoros olimpiai bajnok és én a nyeretlen kétéves újonc”.

Szerinte ellenfele „jókat húzott, jó tempóban támadott, én meg ahelyett, hogy domináltam volna az asszót, elkezdtem alkalmazkodni, ráállni az ő ritmusára és ez megölte a lehetőségeimet. Olyan, mintha egy pillanat alatt történt volna ez az egész. Egyszerűen nem mertem akciót csinálni, ő meg meg merte csinálni őket, és szinte mindegyik akciója bejött”.

Szilágyi a csapatversenyen még javíthat. A közmédiának fogadkozott, hogy fel fogja dolgozni a mostani vereséget, hogy minél nagyobb segítség lehessen a csapat számára. 

Az olimpia előtt a Fókusz arról tudósított: ugyan az elmúlt hónapokban botrányoktól volt hangos a sportág, a vívóknak nincs más dolguk, mint a jó és összeszedett vívásra koncentrálni, ahogy azt eddig is csinálták.


Nyitókép: Szilágyi Áron a kanadai Fares Arfa elleni asszójában a legjobb 16 közé jutásért a férfi kard egyéni versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. július 27-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#olimpia#párizs 2024#szilágyi áron#vívás#vereség#nyilatkozat

Címlapról ajánljuk