Sport

Celine Dion visszatéréséről szólt az olimpiai megnyitó

rtl.hurtl.hu

2024. július 27. 8:53

A párizsi olimpia megnyitóünnepségének csúcspontja volt Celine Dion visszatérése. A legendás kanadai énekesnő gyógyíthatatlan betegségben szenved. 

Péntek este elrajtolt a párizsi olimpia, egy látványos megnyitóünnepséggel, aminek csúcspontja Celine Dion visszatérése volt. A kanadai énekesnő 2022 decemberében jelentette be, hogy gyógyíthatatlan idegrendszeri betegséggel, stiff-person szindrómával diagnosztizálták, emiatt lemondta, illetve áttette koncertjeit – köztük magyarországi fellépését is – későbbi időpontokra.

Öt hónappal később menedzsmentje közölte, hogy az énekesnő az egész világkörüli turnéját törli, és be sem pótolja azokat. Az izommerevséggel és görcsökkel járó betegség egymillió emberből egyet érint, és gyógymód nincs rá, a folyamatot maximum lassítani lehet.


Idén áprilisban egy interjúban elmondta, „remélem, hogy csoda történik, és találunk egy gyógymódot, de egyelőre meg kell tanulnom együtt élni vele”. Közölte azt is, hogy nagy álma, hogy újra meglátogassa az Eiffel-tornyot, de akkor még nem tudta megmondani, hogy képes lesz-e turnézni a jövőben. Idén júliusban pedig már azt nyilatkozta, hogy hangja újjáépül, és már tervezi visszatérését a színpadra.

Wolf Kati a Reggeliben segített eligazodni abban, mi is ez a betegség pontosan, mit okoz, ha egy énekesnő ennyi évet kihagy, és mire adhat reményt a megnyitón való szereplés. A beszélgetésből kiderült: vele is előfordult már, hogy nem jött ki hang a torkán egy fellépésen.


Nyitókép: Celin Dion a párizsi olimpia megnyitóján. Fotó: REUTERS/Anushree Fadnavis

#Sport#olimpia#megnyitó#celine dion

Címlapról ajánljuk