Kultúra

Celine Dion súlyos beteg, lemondta turnéját

rtl.hurtl.hu

2022. december 8. 12:19

Az énekesnőnél gyógyíthatatlan neurológiai betegséget diagnosztizáltak.

Celine Dionnál gyógyíthatatlan neurológiai betegséget diagnosztizáltak, írta meg a LADBible.

Az 54 éves énekesnő az Instagramon közzétett bejegyzésében mondta el rajongóinak, hogy egy olyan betegséggel küzd, amely görcsökkel jár.

Hosszú ideje küzdök egészségügyi problémákkal, és nagyon nehéz volt szembenéznem a kihívásokkal, és beszélnem mindarról, amin keresztülmentem

– fogalmazott az énekesnő. 

Nemrég diagnosztizáltak nálam egy nagyon ritka neurológiai rendellenességet, a merev ember szindrómát, amely egymillió emberből egyet érint

– mondta. Nemzetközi nevén Stiff-Person szindróma (SPS) egy ritka idegrendszeri rendellenesség.


„Bár még mindig tanulunk erről a ritka állapotról, most már tudjuk, hogy ez okozta a görcsöket, amiket tapasztaltam” – fogalmazott Celine Dion, aki kifejtette: jövőre nem fog turnézni. „Mindig 100 százalékot adok, amikor fellépek, de az állapotom most nem teszi lehetővé, hogy ezt most megadjam nektek. Ahhoz, hogy újra elérjek hozzátok, jelenleg nincs más választásom, mint hogy az egészségemre koncentráljak, és remélem, hogy a gyógyulás útján vagyok. Erre koncentrálok, és mindent megteszek a felépülésemért” – mondta. 

A Life.hu korábbi cikke szerint az SPS egy rendkívül ritka idegrendszeri rendellenesség. Az érintettek olyan ingerekre adnak idegrendszeri, és ezen keresztül izomválaszokat, amelyek mások számára természetesnek számítanak. Így például fény-, vagy zajhatásokra, érintésekre és a stresszre. Ezek hatására izomgörcsök indulnak el náluk, és ezek rendszeres ismétlődése miatt végül a végtagjaikat és a törzsüket folyamatos izommerevség jellemzi. Az SPS okait egyelőre nem tudta feltárni az orvostudomány, csak annyi látszik biztosnak, hogy valamiféle gyulladás következtében fellépő autoimmun reakció miatt sérülhetnek a szervezetben az idegsejtek funkciói.

Nyitókép: Celine Dion / Instagram

#Kultúra#celine dion#betegség#diagnózis

Címlapról ajánljuk