Sport

Gareth Southgate lemondott

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 12:30

Az angol lapok napok óta találgatták, hogy a második vesztes Eb-döntő után vajon Southgate távozik-e az angol szövetségi kapitányi posztról. Most már biztos, a vezetőedző nem tölti ki a 2024 decemberéig szóló szerződését.

Gareth Southgate 2016-ben vette át az angol válogatott irányítását. Kapitánysága alatt Anglia a 2018-as világbajnokságon bejutott a legjobb négy közé, 2021-ben és 2024-ben pedig Európa-bajnoki döntőt játszhatott. Az érmek és a trófeák azonban elmaradtak.

Az újabb vesztes Eb-finálé után Southgate még úgy nyilatkozott, hogy időre van szüksége, hogy döntsön személyes jövőjét illetően, most azonban hivatalosan lemondott a szövetségi kapitányi pozícióról.

Büszke angol emberként életem legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy játszhattam az angol válogatottban és, hogy később éveken át irányíthattam a csapatot. Rengeteget jelentett és mindent beleadtam. Most azonban eljött a változás egy új fejezet ideje. Úgy határoztam, hogy távozom a szövetségi kapitányi posztról


– olvasható a közlemény a BBC-n.

Itt a vége: Gareth Southgate távozik
Fotó: Reuters


Gareth Southgate játékosként 57 mérkőzésen képviselte az angol színeket, szövetségi kapitányként pedig 102 találkozón irányította a válogatottat. Egy kérdés maradt a jövőre nézve: ki lehet Southgate utódja?

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#anglia#angol válogatott#gareth southgate#szövetségi kapitány#lemondás

Címlapról ajánljuk