Sport

Botrány a Copa América döntőjén: 27 embert csuktak le, köztük a kolumbiai fociszövetség elnökét

rtl.hurtl.hu

2024. július 16. 13:15

Magyar idő szerint hétfő éjjel játszották a Copa América fináléját, ahol Argentína hosszabbításban legyőzte Kolumbiát. Messi lesérült, Lautaro Martínez lett a hős. Az események azonban nemcsak a pályán zajlottak. Ami a beléptetést illeti, katasztrófafilmbe illő jelenetek játszódtak le. Több száz szurkoló akarta jegy nélkül megtekinteni a meccset, többeket is elvitt a rendőrség, köztük a kolumbiai fociszövetség elnökét.

A Copa América finálénak a Hard Rock Stadion adott otthont Miamiban, a meccs azonban csak közel másfél órás csúszással tudott elkezdődni. A mérkőzés előtt ugyanis hatalmas tömeg gyűlt össze a beléptető kapuknál, a szurkolók között pedig pánik tört ki. A torlódás oka a több ezer jegy nélküli szurkoló volt, akik a biztonsági kapukat átugorva próbáltak bejutni az Argentína-Kolumbia találkozóra.


A Guardian híradása szerint tolokadás során többen rosszul lettek és orvosi segítségére szorultak, számos kiskorút is beleértve. A rendőrség igyekezett minél hamarabb visszaszorítani a tömeget, de néhányaknak így is sikerült jegy híján is bejutni. A hatóságok végül 27 személyt tartóztattak le, köztük a kolumbiai labdarúgó szövetség elnökét, Ramón Jesurúnt is. Az elnököt azzal vádolják, hogy összetűzésbe keveredett a biztonsági őrökkel.


Nem ez volt idén az első eset, hogy káoszba fulladt egy Copa América mérkőzés. Az Uruguay-Kolumbia elődöntő után szurkolók és játékosok verekedtek össze a lelátón. De, ha visszamegyünk egy kicsit az időben, hasonlóan botrányosan zajló a beengedésre is láthattunk már példát. A 2021-es Eb-döntőn Wembley-ben rendezett finálé mérlege: 2000 jegy nélkül bejutott szurkoló, 19 sérült rendőr és 86 letartóztatás volt. Utóbbi esetről korábban itt írtunk.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#Copa América#döntő#botrány

Címlapról ajánljuk