Sport

Brutális összegek a spanyoloknál: ennyi pénzt kaphatnak az Eb-győzelemért

rtl.hurtl.hu

2024. július 14. 10:07

A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) nyilvánosságra hozta, mekkora prémiumot osztana szét arany-, illetve ezüstérem esetén a válogatott játékosai/stábtagjai között.

Ahogy tegnapi cikkünkben is jeleztük, Spanyolország lehet az Eb-k történetének legsikeresebb nemzete, hiszen 1964, 2008 és 2012 után a negyedik kontinensbajnoki címét ünnepelhetné. 

Ennek érdekében De la Fuente szövetségi kapitány és stábja mostanában viszonylag keveset alszik; de eddig minden aprólékos előkészítő munka megtérült. A 17. születésnapját ünneplő Lamine Yamal és a többi spanyol már alig várja a vasárnapi finálét, és bár ők még aligha, az újságírók elkezdtek azzal foglalkozni, hogy vajon mekkora pénzt hozna a győzelmük.

A Spox cikke szerint Eb-siker esetén a szövetség az Eb alatt befolyó pénzjutalmak körülbelül 40 százalékát osztaná szét. Ez azt jelenti, hogy a befolyó 28,25 millió euróból 11,3 millió euró jutna a játékosoknak-stábtagoknak, ez átszámítva több, mint 28,2 milliárd forint.

Egy Anglia elleni vereség esetén pedig 7,58 millió euró lenne a prémium, ez sem kevés, átszámítva csaknem hárommilliárd forint. 

Nyitókép: Reuters/Annegret Hilse

#Sport#futball#labdarúgás#foci-eb#spanyolország#anglia#eb-döntő

Címlapról ajánljuk