Sport

Most már marasztalnák az angol kapitányt, de Southgate még nem tudja, mit akar

rtl.hurtl.hu

2024. július 14. 10:51

Az angol válogatott szórakoztatónak nehezen nevezhető játékot mutatott be az Eb-n, ráadásul Szlovákia ellen szégyenszemre majdnem kiesett, így aztán eddig nemigen volt hangos a Southgate szövetségi kapitány maradását vágyók kórusa. Most már annál inkább.

Könnyen lehet, hogy marad a 2026-os világbajnokság végéig az angol válogatott szövetségi kapitányi posztján Gareth Southgate, de még korántsem biztos – írja a Daily Mail.

A játékosai a beszámolók szerint már most arra ösztökélik edzőjüket, hogy a finálé eredményétől függetlenül folytassa a munkát. A szövetség illetékesei szintén ezt szeretnék.

Southgate azonban egyelőre arról beszél: nem tudja, hogy a Spanyolország elleni döntő lesz-e az utolsó mérkőzése a nemzeti együttes élén. (A szerződése mindenesetre a 2024-es év későbbi szakaszában jár le.)

Olyan érzelmi hullámvasúton vagyok az elmúlt hetek során, hogy nevetséges volna, ha most bármin gondolkoznék, ami túlmutat ezen az egy rendkívül fontos mérkőzésen

 – mondta Southgate.

„Időre lesz szükségem meghozni a megfontolt döntést a jövőmről. Nem fogok hetekig töprengeni rajta, de azt is gondolom, hogy kiérdemeltem azt a jogot, hogy egy pár napig nyugodt körülmények között átgondolhassam, mit szeretnék” – fogalmazott.

Nyitókép: Reuters/Lee Smith

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb

Címlapról ajánljuk