Sport

Mégsem lett kész a nyíregyházi stadion, amire már több mint 17 milliárd forintot költöttek

rtl.hurtl.hu

2024. július 13. 19:31

A Nyíregyháza kénytelen lesz egy idegen stadionban elkezdeni a bajnokságot. 

Úgy lehetett tudni, hogy már készen van a Nyíregyháza Spartacus stadionja, aminek építésére a kormány 19 milliárd forintos állami támogatást ítélt meg három évvel ezelőtt, amikor a csapat még csak az NBII-ben játszott.

A focicsapat azonban mégis kénytelen lesz más stadionban játszani a nyitómérkőzését az NB1-ben. A klub ugyanis szombaton bejelentette, hogy a stadion még nincsen készen – írta a 444.hu. 

Dankó Gergő ügyvezető közölte, hogy csak szeptember elsejétől él a stadionüzemeltetési joguk, ami azt jelentheti, hogy még legalább két hazai mérkőzést lesz kénytelen a csapat más stadionban lejátszani – írta a lap. Az első mérkőzésüket Mezőkövesden játszák. 

A stadion építésére 2021-ben ítélt meg 19 milliárd forintos állami támogatást a kormány:

A stadion építése 2022-ben kezdődött meg, és idén tavasszal úgy tűnt, hogy már készen is van, de a választások előtt három nappal még újabb négymilliárd forintos állami támogatást kaptak. 

Az indoklás szerint a szerződésmódosításra azért volt szükség, mert statikai okokból mégis le kellett bontani azokat a szerkezeteket, amiket eredetileg meg akartak tartani. Azok eltüntetése pedig „új lehetőséget nyitott” a teljes áttervezésre. A stadion építése a négymilliárddal együtt végül 17,5 milliárd forintot emésztett fel.

Nyitókép: Az épülő új nyíregyházi stadion 2023. július 21-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

 

#Sport#nyíregyháza#stadion#labdarúgás#foci#állami támogatás

Címlapról ajánljuk