Belföld

Már elkészült, de a választások előtt 4 milliárd forinttal mégis drágult a nyíregyházi stadion

rtl.hurtl.hu

2024. június 26. 7:55

Az áremelkedésről szóló szerződésmódosítást a választás előtt három nappal írták alá.

Mint arról beszámoltunk, 2022 februárjában letették a több mint 19 milliárd forintból épülő új nyíregyházi stadion alapkövét. 

Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár akkor azt mondta: a Nemzeti stadionfejlesztési program keretében 8150 férőhelyes létesítmény több mint 19 milliárd forint költségvetési támogatásból épül és a létesítmény 2023 végére készül el.

Az Átlátszó arról számolt be most, hogy már teljesen kész van, de még 4 milliárddal drágult a nyíregyházi stadion

Mint írják, 2021 májusában kötötték meg a szerződést az új nyíregyházi stadion tervezésére és kivitelezésére. A megbízást az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. párosa nyerte nettó 13,8 milliárd forintos ajánlattal, amit most megemeltek nettó 3,7 milliárddal, így a végösszeg már 17,5 milliárd forint. 

Az áremelkedésről szóló szerződésmódosítást a választás előtt három nappal írták alá, de csak most lett nyilvános. A stadion pedig már májusban elkészült.

Az indoklás szerint a szerződésmódosításra azért volt szükség, mert statikai okokból mégis le kellett bontani azokat a szerkezeteket, amiket eredetileg meg akartak tartani. Azok eltüntetése pedig „új lehetőséget nyitott” a teljes áttervezésre.


Nyitókép: Munkások dolgoznak a lelátón az épülő új nyíregyházi stadion építkezésén 2023. július 21-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

#Belföld#nyíregyháza#stadion#drágulás

Címlapról ajánljuk