Sport

Egy biztonsági őr rúgta fel a spanyol csapatkapitányt a győztes elődöntő után

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 10:33

Sok dolga akad a biztonsági őröknek ezen az Európa-bajnokságon, hiszen kis túlzással minden mérkőzésen el kell távolítani legalább egy szurkolót a pályáról. A Spanyolország-Franciaország elődöntő után azonban az egyik őr kissé elszámította magát és felrúgta az ünneplő Alvaro Moratát.

A spanyol-francia elődöntő második félidejében egy szurkoló rohant a pályára, hogy Kylan Mbappéval fotózkodhasson. A biztonságiak hamar ott termettek és orvosolták a helyzetet. A mérkőzés végén viszont ismét egy őr került a figyelem középpontjában de nem jó értelemben.

Egy biztonsági őr rúgta fel a spanyol csapatkapitányt a győztes elődöntő után
Fotó: Reuters

A mérkőzések után a játékosok rendre odamennek a szurkolókhoz ünnepelni, így tett a spanyol válogatott is. Csakhogy megint befutott egy drukker, ám a renitenst üldöző biztonsági őrök egyike elcsúszott, és pont Álvaro Morata lábát trafálta el. A spanyol csapatkapitányt meglepte az eset, de nagyobb baj, hogy után láthatóan fájlalta is a lábát. Így még attól is tartani kellett, hogy a burleszkbe illő jelenet esetleg következményekkel járhat Morata egészségére nézve.

Luis de la Fuente spanyol szövetségi kapitány a meccs utáni sajtótájékoztatón így kommentálta az esetet: Kicsit fáj a lába, de nem gondoljuk, hogy bármi komoly lenne. Szerintünk minden rendben lesz vele.


Bizarr, de nem ez az első ilyen eset az Európa-bajnokságon. Az incidensről korábban mi is beszámoltunk. A csoportkör második fordulójában, a Portugália–Törökország találkozón az egyik biztonsági Goncalo Ramost rúgta fel, miközben meg akart fékezni egy Cristiano Ronaldóhoz igyekvő szurkolót.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#elődöntő#spanyolország#alvaro morata#biztonsági őr#sérülés

Címlapról ajánljuk