Sport

Felébresztendő alvó óriásként jellemezte az újpesti focicsapatot az új edző

rtl.hurtl.hu

2024. július 5. 16:47

Bartosz Grzelak olyan futballt akar játszani az Újpesttel, amire mindannyian büszkék lehetnek.

„Úgy tekintek az Újpestre, mint egy alvó óriásra, akinek legfőbb ideje felébrednie!” – fogalmazott Bartosz Grzelak, a fővárosi labdarúgócsapat új edzője a MOL Csapatnak adott interjújában. Grzelak elmondta, sokat olvasott, tájékozódott a klubról, amióta elfogadta az újpesti felkérést, és úgy gondolja, játékban és filozófiában is meg kell felelnie a csapatának a helyi szurkolók elvárásainak.

„A legrégebbi magyar sportegyesület futballszakosztályát vezetni óriási felelősség, de egyben nagy megtiszteltetés is.

Bevallom, nagyon szimpatikus számomra az elképzelés, hogy a csapat legalább felét magyar játékosok alkossák.

Aki figyelte az itteni munkásságomat, láthatta, hogy Fehérváron is cél volt egy erős magyar mag kialakítása.”

A svéd szakember negatívumként említette meg, hogy Fehérváron megszűntek a közös reggelik. Hitvallása szerint ugyanis a közös étkezések nagyban hozzájárulnak a csapategység kialakulásához.

Épphogy elkezdődött az átigazolási szezon, Grzelak máris Újpestre költöztette két egykori fehérvári játékosát, az egykori válogatott Bese Barnabást, illetve az NB I egyik legjobb védőjét, Gergényi Bencét.

„Nem célom, hogy kiürítsem a fehérvári öltözőt – szögezte le a szakvezető. – Karaktereket keresek, és mindkét játékos olyan személyiség, aki az általam elképzelt futballba, illetve az öltözőbe is tökéletesen illik. Természetesen lesznek még érkezők, egyelőre nem tudom megmondani, hogy hazai játékosok vagy légiósok jönnek, de számomra nemcsak a játéktudás számít, hanem az is, hogy a közösséghez mit ad hozzá egy érkező.

Olyan futballt akarok játszani az Újpesttel, amire mindannyian büszkék vagyunk. Támadni akarok, kapura lőni, gólokat szerezni, dominálni a mérkőzéseket. 

Felismerhető, beazonosítható arculattal fog rendelkezni az Újpest, amely a támadójáték mellett tesz hitet. 

Futunk, ütközünk, visszatámadunk és nyomás alatt tartjuk majd az ellenfelet.”

Nyitókép: Linnea Rheborg/Getty Images

 

#Sport#futball#foci#labdarúgás#újpest#fehérvár#magyar bajnokság#nb I

Címlapról ajánljuk