Sport

Botrány a kadcsapatnál, az olimpia előtt neveztek ki új vezetőedzőt

rtl.hurtl.hu

2024. június 28. 7:53

Az előző kapitány lemondott, mert az olimpiai csapat kijelölésekor a szakmai testület nem fogadta el előterjesztését.

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége elfogadta Decsi András, a férfi kardcsapat vezetőedzőjének lemondását. A párizsi olimpiára Sárközi Gergelyt nevezték ki megbízott vezetőedzőnek, akinek munkáját Navarrete József segíti majd, közölte az MTI.

Decsi András 2017 februárja óta vezette a válogatottat, de lemondását azután nyújtotta be, hogy az olimpiai csapat kijelölésekor a szakmai testület nem fogadta el előterjesztését, erről korábban itt írtunk bővebben.

A testület döntése alapján a kapitány által jelölt Decsi Tamás (aki egyébként a testvére) helyett Rabb Krisztián került a csapatba, amely így Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Rabb Krisztián összeállításban vesz részt az olimpián. Decsi András elmondása szerint a csapat sikerei érdekében dolgozott, és nem a testvére szereplése volt a legfontosabb számára, de a szakmai testület döntése miatt bizalomvesztést érzett, ami lemondásához vezetett.

Nyitókép: ünnepel a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás (j-b) összeállítású férfi kardcsapat, miután legyőzte a sorozatban négyszer világbajnok dél-koreaiakat a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 28-án – Fotó: Illyés Tibor / MTI

#Sport#férfi#kardcsapat#olimpia#szilágyi áron

Címlapról ajánljuk