Sport

Portugália berezelt a magyaroktól – politikusi reakciók a magyar válogatott kiesésére

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. június 27. 9:36

Összegyűjtöttük, hogyan reagált Facebookon a magyar közélet arra, hogy a válogatott végül nem jutott be a legjobb 16 közé a Németországban zajló labdarúgó-Európa-bajnokságon. 

Szerda este eldőlt: a portugál válogatott Georgiától elszenvedett veresége miatt végül nem jutott be a magyar válogatott a legjobb 16 közé a Németországban zajló labdarúgó-Európa-bajnokságon. A matematikai esély megvolt rá, hogy a három ponttal csoportharmadik magyarok továbbjutnak, de ehhez a portugáloknak győzniük kellett volna. Sokak legnagyobb megdöbbenésére ez nem történt meg, a skótokat 1:0-ra legyőző magyarok kiestek.

A kedvezőtlen sporthír másnapján végignéztük, hogy milyen reakciók jelentek meg a közösségi médiában a magyar válogatott Eb-szereplésével kapcsolatban. Nem reagált még a kiesés hírére a magyar futball nagy rajongója, Orbán Viktor közösségi oldalain (Facebook, Instagram, Twitter, TikTok) nem találatunk új posztot. Az ellenzék prominens személyiségei sem posztoltak, nem találtunk friss focis bejegyzést sem Karácsony Gergely, sem Magyar Péter, sem Gyurcsány Ferenc oldalán akkor, amikor cikkünket írtuk.

Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, az ifjú kereszténydemokraták elnöke egy fotóval mondott köszönetet a magyar válogatottnak:


Menczer Tamás, fideszes országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója dacos poszttal búcsúzott a magyar EB-részvételtől:


„Most ennyi sikerült” – írta Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakciójának helyettes vezetője rezignált gratulációjában:


Azbej Tristan, az üldözött keresztényekért felelős államtitkár szomorú búcsúról írt:


Boldog István, egykori fideszes parlamenti képviselő, Kétpó volt polgármestere, aki ellen 2020-ban emeltek vádat hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt, kakis emojikkal díszített posztjában azt pedzegette, hogy Portugália direkt játszott rosszul:


A Magyar Labdarúgó Szövetség gyorsértékelésében arról írt, hogy „kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei”, de már az ősszel esedékes Nemzetek Ligájára kell koncentrálni.


Hidvéghi Balázs, a Fidesz volt európai parlamenti képviselője megköszönte a felejthetetlen pillanatokat:


A Puskás Intézet a múltbéli dicsőséget elevenítette fel csütörtök reggeli posztjában:


Deutsch Tamás gyorsan továbblépett a nemzeti traumán és visszakanyarodott a kormánykommunikációhoz:


A fentieken kívül érdekesek még a kattintásvadász oldalakon megjelent posztok, nagyot megy például az az elmélet, hogy a portugál válogatott a magyaroktól rettegve direkt nem játszott jól Georgia ellen, hogy az egyenes kieséses szakaszban ne kerüljön össze a magyar válogatottal:


A rövid és velős futball szakkomentárok közül kiemelkedik még az Origo elemzésének címét megosztó „A harcos magyar válogatott az Európa-bajnokság legjobbjai közé tartozik”…

Az éjjel ma ért véget! Szép volt, fiúk! Most ennyi sikerült – így reagált a Facebook népe a válogatott kiesésére
Forrás: Facebook

illetve „Az éjjel ma ért véget! Kiesett a magyar válogatott”, amit tucatjával osztottak meg az egy kézben lévő kattintásvadász oldalak:

Az éjjel ma ért véget! Szép volt, fiúk! Most ennyi sikerült – így reagált a Facebook népe a válogatott kiesésére
Forrás: Facebook


Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök június 19-én, a németek elleni meccsen – Fotó. REUTERS/Kai Pfaffenbach
 

#Sport#foci-eb#magyar válogatott#kiesés

Címlapról ajánljuk