Sport

Az olaszok kapitánya előbb újságírót vigasztalt, majd beleállt a médiamunkásokba

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 17:42

Luciano Spalletti, az olaszok szövetségi kapitánya legalább akkora érzelmi hullámvasúton ült a horvátok ellen, mint csaknem az összes honfitársa. A médiamunkásokkal sem volt olyan empatikus a lefújás után, mint a meccs előtt.

Hétfőn délután 4-kor került fel az X-ra egy videó, amin az látható, ahogy Luciano Spalletti, az olaszok kapitánya Marco Nosotti újságírót vigasztalja, aki elvesztette a feleségét.


Aztán jött a Horvátország elleni drámai 1-1, és akkor már másik arcát mutatta a sajtómunkásoknak. Ahogy a football-italia is beszámolt, a szakember szinte kiabálva válaszolt a Sky Sport Italia szakértőinek felvetésére, amely szerint túl óvatosan játszott a Squadra Azzurra.

„Abszolút nem voltunk túl óvatosak. Ha megszenvedünk azzal, hogy egyszerű passzokkal kihozzuk a labdát hátulról, akkor bármilyen felállás, bármilyen hadrend mellett szenvedni fogunk! Az első félidőben olyan helyzetekben veszítettünk labdát, amikor egyszerűen megengedhetetlen. Ez nem óvatosság kérdése.

Túlságosan körülményesek voltunk az első félidőben, de ez nem az általam használt játékrendszer miatt volt, hanem a pályán látható hozzáállás és tudás miatt. Megvolt a megfelelő játéktudás, néha mégis banális hibákat követtünk el. Többre vagyunk képesek, mint amit mutattunk.”

Nyitókép: Reuters/Karina Hessland

#Sport#foci#futball#labdarúgás#foci-eb#Luciano Spalletti#olaszország#spanyolország

Címlapról ajánljuk