Sport

Spanyol szövetségi kapitány: Nekünk három óra alvás is elég

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 11:55

A spanyol válogatott veretlenül, kapott gól nélkül tudta le az Európa-bajnokság csoportkörét. 

Spanyolország a horvát és az olasz válogatott után Albániát is legyőzte, és csoportelsőként továbbjutva várhatja nyolcaddöntős ellenfelét. Az albánok elleni mérkőzésre ráadásul 10 helyen változtatott a válogatott összetételén Luis De La Fuente, de még ez a B-csapat is simán hozta a meccset. A győzelmet követően a spanyolok szövetségi kapitánya elégedetten értékelt. 

Álmodozni szabad, de két lábbal a földön kell maradnunk.  Persze, ha valami fontosat akarsz elérni, ahhoz kell a pozitív gondolkodás és a lelkesedés. A csoportkörben nagy dolgot vittünk véghez. Három mérkőzésen kapott gól nélkül nyertünk, ilyen még nem történt az Európa-bajnokságok és világbajnokságok történetében


– mondta az Albánia elleni siker után De La Fuente.

Spanyol szövetségi kapitány: Ilyen csoportkört még senki sem produkált
Fotó: Reuters


A szövetségi kapitány beszélt arról is, hogy ennyi minőségi játékos esetén nehéz döntés felállítani a kezdő tizenegyet. „Ebben a keretben mindenki készen áll arra, hogy benne legyen a kezdőcsapatban, ez a sikerünk egyik kulcsa. Bármelyik játékos képes eldönteni a mérkőzést” – jelentette ki a spanyol vezetőedző.

Spanyolországnak még néhány napig várnia kell, hogy megtudja ki lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben, de a szövetségi kapitány elmondta, hogy igyekeznek majd kihasználni a holtidőt. „A következő estéken éberen figyeljük majd a meccseket, hogy lássuk, melyik csapat lehet majd az ellenfelünk. De ez nem gond, mert nekünk három óra alvás is elég. Bárki lesz az ellenfelünk, készen állunk majd az összecsapásra mentálisan és fizikálisan is, hiszen nem akarunk itt megállni” – nyilatkozta Luis De La Fuente.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#spanyolország#Luis de la Fuente

Címlapról ajánljuk