Sport

A spanyolok nem tudnak hibázni, Albánia kiesett

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 23:08

A B-csoportban hétfő este Albánia és Spanyolországgal mérkőzött meg. A spanyolok felszabadultan léphettek pályára, hiszen már az első két meccsen kivívták a továbbjutást, az albánokon viszont csak a spanyolok elleni győzelem segíthetett volna.

A spanyolok a továbbjutás magabiztosságával léptek pályára, amit az is jól mutat, hogy az Olaszország ellen 1-0-ra megnyert kezdőcsapatból mindössze Laport lépett pályára kezdőként az albánok ellen, az összes többi poszton cserélt Luis de la Fuente szövetségi kapitány.

A 10. percben máris helyzetben voltak a spanyolok, Navas beadásából Merino fejhetett kapura, Strakosha azonban védett. A 13. percban azonban már tehetetlen volt az albán kapus, Dani Olmo passzából Ferran Torres lőtt a hosszú alsóba, Spanyolország ezzel megszerezte a vezetést.

albán spanyol
Fotó: Reuters


A 38. percben pedig akár meg is duplázhatták volna előnyüket a spanyolok, Grimaldo tekerte az albán kapu elé a labdát, Ferran Torres azonban hét méterről a léc fölé fejelt. Egy perccel később Oyarzabal bal oldali beadását Merino perdítette fülé futtában és egy kicsit estében. Újabb gól már nem született az első félidőben, ami még a B-csapattal felállva is óriási spanyol fölényt hozott.

A második játékrészt ott folytatták a spanyolok, ahol abbahagyták. Oyarzabal beadását Joselu egy ollózással próbálta kapura küldeni, gólt azonban nem ért a szépségdíjas mozdulat.

albán spanyol
Fotó: Reuters


Az albánok is igyekeztek helyzeteket építeni, de távoli lövéseik elkerülték a kaput. A 67. percben Ramadani lőtt a jobb sarok mellé 17 méterről. Az albán szövetségi kapitány, Sylvinho cserékkel próbált életet lehelni az albán játékba, amiből ezúttal hiányzott a tőlük megszokott tűz. A 75. percben Hoxhának sikerült lefutnia Navast, a beadása után Asllani lőtt nem sokkal a bal alsó mellé. Asllani egy perccel később ismét próbálkozott a tizenhatos vonalától, de lövését blokkolták.

A 77. percben Morata fejelte fölé 5 méterről, pár perc múlva Morata passzolt Olmónak, aki a tizenhatoson belülről lőhetett, de az albán védőbe bombázta. A 85. percben ismét egy albán villanás következett, Asllani vágta a léc fölé a spanyol tizenhatos sarkától. A 90. percben jó helyről végezhettek szabadrúgást az albánok, a lepattanó Brojánál kötött ki, aki a jobb felsőt vette célba, de Raya nagyot vetődve hárított.

albán spanyol
Fotó: Reuters


Az albánok azonban hiába javultak fel a meccs végére, nem tudtak gólt szerezni, így Albánia búcsúzott ez Európa-bajnokságtól, Spanyolország hibátlanul továbbjutott. 

A csoport másik mérkőzésén drámai 1-1-et játszott Horvátország és Olaszország, ami az olaszok számára ért továbbjutást. Horvátország 2 ponttal kiesett, ami azt is jelenti, hogy a magyar továbbjutási esély tovább él.

B-csoport, 3. forduló
Albánia–Spanyolország 0-1 (0-1)
Düsseldorf, vezeti: Nyberg (svéd)
Albánia: Strakosha – Balliu, Djimsiti, Arlind Ajeti, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani, Laci (Berisha, 71.), Bajrami (Hoxha, 70.) – Manaj (Broja, 60.)
Spanyolország: Raya – Jesús Navas, Vivian, Laporte (Robin Le Normand, 46.), Grimaldo – Zubimendi, Merino – Ferran Torres (Yamal, 72.), Olmo, Oyarzabal (Fermín López, 62.) – Joselu (Álvaro Morata, 73.)
gól: Ferran Torres (13.)
sárga lap: Bajrami (66.)

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#albánia#spanyolország#b-csoport

Címlapról ajánljuk