Sport

Csoboth Kevin édesapja 1700 sms-t kapott fia gólja után

rtl.hurtl.hu

2024. június 25. 12:23

Csoboth Kevin első válogatottban szerzett gólja, alighanem mindenki számára emlékezetes marad, hiszen könnyen lehet, hogy az Újpest támadója ezzel továbblőtte Magyarországot az Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé. A játékos édesapja sem feledi majd egykönnyen a 100. percben szerzett találatot, Csoboth Róbert többszáz gratuláló telefonhívást és 1700 üzenetet kapott.

Csoboth Kevin a Skócia elleni mérkőzés másnapján az M4 Sport riporterének elmondta, hogy a habár az első két csoportmeccsen személyesen is szurkolt neki a családja, a skótok elleni mérkőzésre nem tudtak eljönni. „Édesapám a meccs előtt felhívott, azt mondta, jó érzése van, úgy érezte, be fogok találni. Szerencsére igaza lett. Sajnálom, hogy nem tudtuk együtt megélni ezt a pillanatot, nem lehetett itt sajnos, ahogy a párom sem, de megnéztem volna őket otthon, a televízió előtt” – nyilatkozta Csoboth a győztes meccs másnapján.


De, hogy mi is történt azelőtt a bizonyos televízió előtt Pécsett, arról maga Csoboth Róbert, a játékos édesapja beszélt az Indexnek

Jött az utolsó támadásunk, Sallai elment a jobb szélen a fiam átadásával, visszagurított, Szoboszlai lába mellett elcsúszott a labda, érkezett Kevin, és okosan a jobb sarokba passzolt. Nem emlékszem világosan, hogy utána mi történt, csak felordítottam, ráugrottam a feleségemre, annyi biztos, hogy levertem és összetörtem a szemüvegét. De ebben is csak azért vagyok biztos, mert itt van az asztalon az összetört szemüveg

– idézte fel a gólöröm pillanatait a Pécs egykori NB I-es játékosa.

Csoboth Róbert elmesélte azt is, hogy még éjjel tudtak Kevinnel beszélni telefonon. „Egy óra lehetett, amikor Kevin felhívott minket, megkérdezte, örülünk-e, mire mi a feleségemmel elkezdtünk sírni. Pedig nem vagyok egy érzelgős típus. Annak idején Szoboszlai Zsolttal, Dominik apjával együtt rengeteget nyüstöltük a fiainkat a Főnix Goldban, mert égetnivaló kölykök voltak. De ma már tudom, hogy sohasem a mintagyerekekből lesznek a sztárok, van az a mondás, hogy a jó gyerekek mindig másodiknak érkeznek a célba" – mondta a büszke apa, arra utalva, hogy Szoboszlai Dominik és Csoboth karrierje jó ideig párhuzamosan futott az utánpótlásban.


Az egykori labdarúgó elárulta azt is, hogy a győztes gól óta égnek a vonalak, mindenki szeretne gratulálni. 

Tudod, hány gratuláló SMS-t kaptam Kevin gólja után és másnap reggel? Ezerhétszázat! És nyolcszáz telefonhívást.

– mondta Csoboth Kevin édesapja, aki valóban megszámolta az eddig bejövő hívásokat és üzeneteket.

Csoboth Róbert kitért arra is, fiuk gólja azért volt óriási öröm számukra, mert a játékos nehéz időszakon ment keresztül klubjában, a kezdőcsapatból is kiszorult. „A fiam teljesen maga alatt volt, de pszichológus segítségével valahogy talpra vállt. Megjegyzem, nekünk a feleségemmel szintén elkelt volna egy agykurkász. Aztán hirtelen elkezdett jól játszani a klubjában, és Rossi kihirdette a 26-os keretet. Még szerencse, hogy 23-ról 26-re emelte az UEFA a létszámot, mert ha nem, akkor most Kevin itthon nézné az Eb-t a tévében" – nyilatkozta az elmúlt időszak nehézségeiről az apuka.

Csoboth Kevin édesapja 1700 sms-t kapott fia gólja után
Fotó: Reuters


Ha a C vagy az F-csoport sorrendje számunkra kedvezően alakul, a magát a válogatottba újra beverekedő Csoboth Kevin gólja a nyolcaddöntőt jelenti majd a magyar válogatott számára. 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#csoboth kevin#csoboth róbert

Címlapról ajánljuk