Sport

Csoboth Kevin és Szoboszlai Dominik ugyanabból a fehérvári műhelyből indult

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 10:34

Bolla Bendegúz, Csoboth Kevin és Szoboszlai Dominik. Ami összeköti őket, az a székesfehérvári Főnix Gold utánpótlásklubja. Bár egyszerre nem voltak a pályán a németek és a skótok ellen sem, mindhárman hozzátették a magukét a reménybeli továbbjutáshoz.

Szoboszlai Zsolt (Dominik édesapja) és Bolla László (Bendegúz apukája) alapította a klubot – emlékeztet cikkében a Telex. A pécsi Csoboth Róbertnek pedig annyira megtetszett az ott folyó munka, hogy rendszeresen Fehérvárra vitte edzeni Kevin fiát Pécsről.

A Főnix 2011-ben és 2013-ban is megnyerte a németországi Cordial Cupot, a rangos korosztályos tornát. 

Aztán a 2017-es ifi-Eb-n Csoboth két góllal vette ki a részét a franciák 3-2-es legyőzéséből. Akkor is volt skót–magyar (1-1) és volt továbbjutás; a mieinket a törökök állították meg végül a nyolc között.

Nem akárki, a 2000-es Európa-bajnokságon pazarul futballozó portugál Nuno Gomes vitte a Benficához Csobothot. A gyors játékos a portugál sztárcsapatba azonban nem tudott bekerülni, végül a Fehérvár hozta haza 2021 nyarán. Innen Szegedre (kölcsönben), majd Újpestre vezetett az útja.

2023 márciusában Észtország ellen debütált a magyar válogatottban, és bár nem produkált túl jó szezont (a meccs utáni nyilatkozatában is említette a Mezőkövesd elleni sírását, ami ennek volt a következménye), Marco Rossi kitartott mellette.

Ennek Skócia ellen, a 100. percben lett fényes eredménye.

Nyitókép: Reuters/Lee Smith

Címlapról ajánljuk