Sport

Komplikációmentes volt Varga Barnabás műtétje

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 20:31

Varga Barnabás a magyar-skót meccsen szenvedett súlyos sérülést, a pályán való rövid ápolást követően egyből kórházba szállították.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Varga Barnabás édesapja elmondta, hogy a magyar támadót hétfő délelőtt megműtötték. Varga a csoportmeccs 71. percében ütközött a skótok kapusával, aminek következtében agyrázkódást szenvedett és több helyen eltört az arccsontja. 

A csatárt a Ferencváros csapatorvosa is meglátogatta Németországban, Dr. Pánics Gergely pedig mindenkit megnyugtatott, hogy a játékos jó kezekben van. Az eset kapcsán a Magyar Labdarúgó Szövetség közölte, hogy Varga Barnabás sikeres műtéten esett át egy stuttgarti kórházban. „A intézmény arcsérülésekre szakosodott orvosainak tájékoztatása szerint a beavatkozás komplikációmentes volt, így a Fradi támadója szerdán már el is hagyhatja a kórházat” – írta Twitter oldalán az MLSZ.


A balesetet követően a közösségi média felületeit elárasztották a Vargának szóló jókívánságok, számos nemzetközi sajtóorgánum és külföldi játékos, például Antoine Griezmann is együttérzését fejezte ki. A játékos a szerencsés műtét követően hamarosan elhagyhatja a kórházat, de ahogy Marco Rossi is kiemelte a mérkőzés után, az Eb-n már biztosan nem láthatjuk játszani Varga Barnabást. 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#foci#foci-eb#magyar fociválogatott#varga barnabás#sérülés

Címlapról ajánljuk