Sport

Az UEFA betiltotta Mbappé maszkját

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 10:40

Még mindig nem tudni, hogy játszik-e a hollandok ellen Mbappé, akinek az első csoportmeccsen tört el az orra. Amennyiben viszont pályára lép, biztosan nem viselheti a francia trikolorban pompázó maszkot. 

Ahogy azt korábban megírtuk, a franciák szupersztárja csúnyán eltörte az orrát az Ausztria elleni mérkőzésen, mikor szerencsétlenül belefejelt egy játékos vállába. A hírek szerint Mbappét nem kell műteni, de még mindig bizonytalan, hogy mikor lesz játékra kész.

Az UEFA betiltotta Mbappé maszkját
Fotó: Reuters

Az azért bizakodásra adhat okot, hogy a támadó jelen volt a francia válogatott csütörtöki edzésén, ahol megmutatta a világnak a külön neki készült védőmaszkot is. Ebben viszont egész biztosan nem játszhat, ugyanis nem felel meg az UEFA kritériumainak. A maszknak egyszínűnek kell lennie, és nem tartalmazhat semmilyen utalást a klubcsapat vagy a válogatott színeire, jelképeire. Mbappé védőfelszerelése pedig elég jól láthatóan a francia nemzeti színekben készült és még egy gall kakas is díszíti. A dizájnos maszkot tehát egyszerűsíteni kell, de remélhetőleg ez nem veszi el Mbappé kedvét a játéktól.

Franciaország első csoportmeccsén legyőzte Ausztriát, így ha a második kör csoportrangadóján Hollandiát is megveri, akkor már biztosan ott van az Eb legjobb 16 csapat a között.

Nyitókép: Reuters

#Sport#foci#foci-eb#franciaország#Kylian Mbappé#orrtörés#maszk#UEFA

Címlapról ajánljuk