Sport

A francia szövetségi kapitány szerint eltört Mbappé orra

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 8:42

Kylian Mbappé súlyosan megsérült a hétfő esti Ausztria elleni meccsen, le is kellett cserélni. Maszkban folytathatja majd az eb-t, de lehet, hogy majd csak a negyeddöntőben lesz bevethető, ha eljutnak odáig a franciák.

Eltört Kylian Mbappé, a francia labdarúgó válogatott csapatkapitányának orra a hétfő esti, Ausztria elleni meccsen. 

A Real Madrid csatára fejelni ugrott fel, amikor a levegőben ütközött Kevin Dansóval. Az orrából ömleni kezdett a vér, sokáig ápolták, majd engedély nélkül visszatért a pályára, és leült a fűre. Ezért sárga lapot is kapott.

„Nem néz ki jól. Most van az orvosoknál, így nem tudom megmondani, mennyire súlyos az eset. Ez a mai este negatív pontja” – mondta Didier Deschamps francia szövetségi kapitány, aki később az MTI tudósítása szerint a TF1 francia tv-csatorna kérdésére, miszerint eltört-e a csatár orra, azt mondta: 

Látszólag igen.

Franciaország végül egy öngóllal nyerte meg a meccset 1:0-ra. Azt nem tudni, hogy Mbappé játszhat-e a következő ellenfél ellen.

Később az is kiderült, hogy valóban eltört a csatár orra. A francia szövetség tájékoztatása alapján a műtét nem került szóba és Mbappé várhatóan szénszálas arcvédő maszkban folytathatja az Eb-t, ugyanakkor azt nem erősítették meg az illetékesek, hogy pénteken Hollandia ellen hadra fogható lesz-e. Sajtóértesülések szerint előfordulhat, hogy csak az esetleges negyeddöntőre épül fel.

A válogatott csapatkapitánya – aki a düsseldorfi klinikáról már visszatért társaihoz – humorosan reagált a helyzetre, mivel közösségi oldalán megkérdezte rajongóit, hogy kinek milyen ötletei vannak a maszkra.

Nyitókép: Friedemann Vogel/MTI/EPA

#Sport#Kylian Mbappé#orr#törés#franciaország#foci-eb

Címlapról ajánljuk