Sport

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában, megkapta ellenfelét a Ferencváros

rtl.hurtl.hu

2024. június 19. 14:22

A Fradinak a BL-selejtezők második körében kell majd bekapcsolódia a párharcokba.

A magyar bajnokságból a 2024/25-ös szezonban a Ferencváros a Bajnokok Ligája, a második helyen végző, kupagyőztes Paks az Európa-liga, míg a bronzérmes Puskás Akadémia és a negyedik helyezett Fehérvár a Konferencia-liga selejtezőjében indul.

Az már korábban kiderült, hogy a Paksi FC számára már az EL-selejtezők első körében megkezdődnek az összecsapások, és a tolnaiak a román másodosztályból kaptak ellenfelet. A Ferencváros viszont az elmúlt év jó szereplésének köszönhetően története során először csak a második fordulóban kezdi meg menetelését a Bajnokok Ligája főtábláért.

Az UEFA franciaországi központjában szerdán megtörtént a legrangosabb európai kupasorozat második selejtezőkörének sorsolása. 

Az FTC a The New Saints – FK Decic párharc győztesét kapta. A magyar bajnok tehát egy walesi vagy egy montenegrói csapat ellen hazai pályán kezdi majd a párharcot és a 2024/2025-ös szezont.


Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója azt mondta, „ami a lehetséges ellenfeleinket illeti, bármelyik gárda is jut tovább, a lehető legnagyobb tisztelettel kell hozzájuk állni. A következő napokban a szakmai stábnak alaposan fel kell térképeznie mind a walesi, mind pedig a montenegrói együttest. Erre kiváló lehetőséget ad az a két találkozó, amit egymás ellen vívnak majd az első selejtező körben. Meglátjuk, kivel találkozunk majd a második fordulóban.

Nem kérdés, akárkivel is mérkőzünk meg, tovább szeretnénk jutni.


– nyilatkozta Hajnal a Fradi.hu-nak.

A párharc oda-visszavágós rendszerben zajlik majd. A kvalifikáció második körének hivatalos játéknapjai július 23-24. és július 30-31.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

#Sport#foci#Európa-liga#magyar foci#Ferencvárosi Torna Club

Címlapról ajánljuk