Sport

A román másodosztályból kapott ellenfelet az Európa-ligában a Paks

rtl.hurtl.hu

2024. június 18. 16:12

A Paksi FC-nek négy párharcot kell megnyerni a főtábláért. A tolnaiaknak elsőként a másodosztályú Román Kupa-győztest kellene legyőznie.

 

A magyar bajnokságból a 2024/25-ös szezonban az Ferencváros a Bajnokok Ligája, a második helyen végző, kupagyőztes Paks az Európa-liga, míg a bronzérmes Puskás Akadémia és a negyedik helyezett Fehérvár a Konferencia-liga selejtezőjében indul.

Román ellenfelet kapott az Európa-ligában a Paks
Bognár György Fotó: Paksi FC


Kedd délután a labdarúgó Bajnokok Ligájához hasonlóan az Európa-ligában is megtartották a 2024–2025-ös kiírásának első sorsolását. A Borussia Dortmund BL-döntős veresége miatt úgy alakultak a koefficiens-pontok, hogy míg a Fradi a BL-selejtezők második körében száll majd be, addig a Paksi FC már az első körben megkezdi szereplését.

A sorsolás előtt a klubokat – szokás szerint a korábbi nemzetközi szereplésüket összesítő UEFA-koefficiens alapján – két halmazba osztották: az egyikbe a kiemeltek, a másikba a nem kiemeltek kerültek. Bognár György együttese kiemeltként, egy nem kiemelt ellenfelet a Román Kupa-győztes másodosztályú Corvinult kapta, és haza pályán kezdi majd a párharcot.


Fontos tudni, hogy politikai ellentétek miatt az idény során örmény–azeri, gibraltári–spanyol, koszovói–bosnyák, koszovói–szerb, koszovói–orosz, ukrán–orosz és ukrán–fehérorosz párosítás nem jöhet létre. Az orosz klubok eltiltása pedig továbbra is érvényben van.

A Paksnak négy fordulót kell mennie a Európa-liga főtábláért. Bognár György csapata vesztes párharc esetén a Konferencia-liga-selejtező következő körébe kerülne át. Az El-selejtező első fordulóját július 11-én és 18-án, a második kört pedig július 25-én és augusztus 1-én rendezik.

Az Európa-liga első selejtezőkörének párosítása:

  • PAKSI FC-FC Corvinul Hunedoara (román)
  • Botev Plovdiv (bolgár)-NK Maribor (szlovén)
  • IF Elfsborg (svéd)-Pafosz FC (ciprusi)
  • FC Sheriff Tiraspol (moldovai)-PFC Zire (azeri)
  • KF Llapi 1932 (koszovói)-Wisla Kraków (lengyel)
  • MFK Ruzomberok (szlovák)-FC Tobol (kazah)

Nyitókép: MLSZ

#Sport#foci#magyar bajnokság#nb1#paks#paksi fc#Európa-liga

Címlapról ajánljuk